Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hogyan beszélhetnék rá valakit...

Hogyan beszélhetnék rá valakit a vegán étrendre?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez rosszul hangzik, de mindenképpen meg fogom próbálni.

A húgomról lenne szó, aki szívesen hozzám költözne. A probléma, hogy én nem igazán viselem el az állati eredetű ételeket a házamban.

2021. ápr. 5. 19:57
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
79%

Figyu.

Tényleg jó lenne tudni, hogy ez hosszabb távú dolog vagy nem.

Te mit szólnál az ő helyben?

Ha odaköltöznél hozzá, és azt mondaná, hogy valami, amit eddig ettél,nem lehet a házban, mert neki nem kell, és ez a valami lefedne egy csomó dolgot, pl. keksz, apróságok is...

2021. ápr. 6. 13:00
 12/31 anonim ***** válasza:
98%

KOMPROMISSZUM!

Felajánlod neki, hogy:

1)

Ezentúl mindkettőtökre te főzöl, azokon a napokon, amikor nem házon kívül étkezik

2)

A saját étkezéseddel törődsz, de megmondod neki, hogy hozzon saját edényeket.

Ennyi!

2021. ápr. 6. 13:24
 13/31 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem egyszerűen csak mondd meg neki, ahogy itt is leírtad. Semmiképp se beszéld rá a vegán étrendre, úgyis csak összevesznétek. Így pedig tisztában lesz a feltétlekkel. De attól tartok, hogy maximum titokban, de úgyis enne nálad is állati eredetű dolgokat.
2021. ápr. 6. 15:32
 14/31 anonim ***** válasza:
8%

Milyen hiánybetegsége van a vegánoknak, te táplálkozási szakértő?

2021. ápr. 6. 17:21
 15/31 anonim ***** válasza:
91%

Ebből elég komoly konfliktusok lesznek, ezt már most borítékolom.

Aki akár csak lakto-ovo, az nem fog mindig a parkban kajálni, mert a testvére nem tűri meg az állati eredetű ételt. Ez így ebben a formában nem oké.

Keressetek kompromisszumos megoldást pl külön hűtő az ő szobájában.

Én cölis vagyok, szóval nekem aztán tényleg fontos a 100% gluténtiszta élet (vagy kb napokig meghalok a fájdalmaktól), de amikor jönnek vendegek, nem dobatom ki velük a küszöbön az ételt, amit hoznak és nem tiltom meg, hogy normális ételt vásároljanak.

Annyi, hogy van egy külön gluténos szekrény, amibe azokat teszik, az én kajámhoz egyáltalán nem nyúlhatnak, és külön eszem tőlük.

2021. ápr. 6. 17:59
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy.

Megmondod neki, hogy a lakásba ne vigyen ilyen termékeket, és kész.

Én soha nem beszélek rá senkit, de finom ételekkel már sikerült pár ember figyelmét felkeltenem a téma iránt. :)

2021. ápr. 7. 17:33
 17/31 anonim ***** válasza:
86%

#16 vagyok

Annyit tennék hozzá, hogy ha jól értelmezem, a kérdező lakásáról van szó - ott pedig simán megszabhatja, hogy mit tárolhatnak.

(És igen, fordítva is ugyanezt gondolnám, egy húsimádó lakástulajdonosnak is teljesen jogában áll kitiltani a brokkolit a saját lakásából. A beköltöző meg eldönti, hogy így is megfelel-e neki.)

A lényeg, hogy beköltözés ELŐTT legyenek tisztázva a játékszabályok.

2021. ápr. 7. 17:36
 18/31 anonim ***** válasza:
21%
Szerintem meg nincs joga, mert pl nem liszterzekeny, es nem azt vinne be oda.
2021. ápr. 7. 18:02
 19/31 anonim ***** válasza:
89%

Bocsi, de a SAJÁT házában miért ne lenne joga eldönteni, hogy mi lehet otthon? :D

2021. ápr. 7. 18:03
 20/31 anonim ***** válasza:
83%

Neked nincsenek elveid?

2021. ápr. 7. 18:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!