Kedves családos/gyermekes vegetáriánusok, lenne pár kèrdèsem?
Már règóta nem igazán szeretem a húst, ha lehet akkor azt ki is hagyom. Jógázom is èvek óta, teljesen èletmódot változtattam, elhagytam a dohányzást is. Viszont itt elakadtam, kèt gyerek ès fèrj mellett hogy oldhatnám meg hogy senki ne szenvedjen hiányt abból amit szeret? Talán a kisebbik örülne is a húsmentes falatoknak, ès biztosan enne velem, de neki mèg nincs szükség ilyen drasztikus változásra, a többiek talán a fejemhez is csapnák. :)))
Tehát, ti tapasztaltabb vegetáriánusok kèt felè főztök? Nem túl költsèges ez így anyagilag? Vagy egyszerűen csak amiben hús van, abból fèrre kotorjátok? Vagy nem is tudom...
Sokféle képpen megoldható.
Heti 1-2-3 nap mindenki "kibírja" ha nem eszik húst főételként, ilyenkor is reggelinek-vacsorának lehet enni felvágottat, tonhalkonzervet, virslit.
De ha húsos ételt főzöl, szerintem mindennek meg lehet oldani a húsmentes változatát is egyszerre. Inkább többet kell mosogatni, ha 2 külön fazékban főzöl.
Bármilyen egytálételt csinálhatsz húsmentesen és csak sütsz mellé külön húst a többieknek.
Tésztaételeket is ugyanígy+ kockára vágott csirkehúst sütsz mellé, 10 perc alatt kész és majd a tányérban összekeverik.
Nem főznék 2 külön menüt, hanem okosba megoldanám natúr hús sütésével. Kész is az ebéd!
Ez attól függ, mennyire vagy "vérvega". Egészen más a helyzet akkor, ha elvből nem fogyasztasz állati eredetűt, mert erkölcsileg elítéled, mintha valamilyen okból nem eszel húst, de amúgy nincs bajod vele.
Nekem van egy húsimádó férjem és két válogatós gyerekem. Én egy ideje nem eszem már húst, de nem vagyok vegetariánus, mert nem etikai okokból eszem így, hanem mert nekem jobb így, és kész, ezért aztán nagyon sok minden belefér nálam, ami egy elkötelezett vegánál már nem.
Például: gyakran főzök egy nagy adag csontlevest, adagonként lefagyasztom, és ebből készítek krémleveseket. Nagyon szereti a család a tepsiben sült csirkecombot vele sült zöldségekkel, én akkor csak zöldséget eszem, valamilyen mártogatóssal (de ugye ez a hús alatt sült, tehát nem vega). Paprikás krumpliból, lecsóból kiszedem a kolbászt. Imádjuk a babgulyást, ahhoz először megpirítom a húst hagymán, hozzáadom a zöldségeket és a babot, felöntöm vízzel, fűszerezem, és ezután szedek ki magamnak egy másik lábosban, hogy külön főjön. Így van vele a legkevesebb macera.
Az is gyakori, hogy vacsira főzök húsmenteset, azt eszi mindenki, másnap ebédre valami nagyon egyszerű húsosat - például sült csirke, azzal tényleg nagyjából 3 perc munka van -, én meg eszem a tegnapit.
Holnap gyros lesz, én magamnak padlizsánkockákat fogok befűszerezni, ezt még nem próbáltam.
Végszükség esetére van itthon mirelit rántott sajt, nem a legegészségesebb, de néha belefér.
Nyilván lehetne ezt odaszántabban is csinálni, ha egyedül élnék, nem kötnék ennyi kompromisszumot, de a jelen élethelyzetben nekem így jó.
Van egy csomó olyan étel, amiegyébként nem vega, csak ne csinálj belőle nagy ügyet.
Ha meg pl olyan van, hogy rántott húst készítessz, legyen mellé rántott gomba is, aztán mindenki eszik amit szeret
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!