Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegetáriánus étrend mellett,...

A vegetáriánus étrend mellett,hogy fér meg a dohányzás és sok kávé fogyasztása?

Figyelt kérdés
Egyik munkatársam 38 éves nő vegetáriánus,de mellette minden órában 1 cigi meg napi kb 6-8 kávé. Meg a buddhista filozófiát követi,jógázni jár. Egyébként 1 kedves nő,szép alakja,akár egy 18 évesnek,nincs 1 gramm felesleg rajta.
2021. jan. 16. 12:34
1 2
 11/13 Sunshinedoll ***** válasza:
100%

Rengeteg okból lehet valaki vegetáriánus és csak nagyon kevés ember választja ezt az egészségtudatosság miatt, sőt, valójában a vegetáriánusság (főleg amiatt, mert az emberek többsége nem "jól" csinálja) kifejezetten egészségtelen, számos vegetáriánust ismerek, aki húst valamilyen megfontolásból nem evett, de helyette hirtelen elkezdett enni egy csomó más szemetet (feldolgozott kaják, sok kenyér, sajt) és sokat hízott, meg vérnyomás- és koleszterinszint gondjai lettek.

Szóval semmi köze nincs a kettőnek egymáshoz, lehet, hogy valaki azért húsmentes, mert egyszerűen csak undorodik a hústól, vagy sajnálja az állatokat.

2021. jan. 17. 16:55
 12/13 anonim ***** válasza:
50%

6: Oh, szegény ebek!

Én vegetáriánusként szivarozni szoktam, és napi egy kávét iszom. Most, hogy nem nagyon van nyitva a környéken kávézó, cukormentes instant kávét/cappuccino-t, amúgy eszpresszót (keserűen).

2021. jan. 23. 09:13
 13/13 anonim ***** válasza:
0%

2-es: "Egyik irányzatnak sem az a lényege, hogy egészséges életmódot folytassanak, hanem vagy a húst kerülik, vagy az állatokat védik - de egyik esetben sincs olyan kitétel még a legszigorúbb változatban sem, hogy nem szabadna dohányozni vagy kávézni!"

Dehogy nincsen, számtalan olyan vegetáriánus ill. vegán étrendi vagy életmódirányzat van, ahol a dohányzás tilos illetve a kávézás mértékek közé szorítandó.

A napi 6-8 (pláne a magyar erős) kávé nagyon sok.

Elmondom, mi a helyzet ezzel e 2 droggal: alapvetően ezt is a húsevés miatt használják az emberek, egy tisztán vagy zömmel növényi alapon táplálkozó, egészségesen élő, eleget mozgó embernek még kávéra sincsen szüksége, nem hogy dohányra.

Azok a vegák/vegánok, akik ennyire kötődnek még évekkel a húsevés abbahagyása után, egy rossz szokáshoz kötődnek vagy esetleg titokban húst esznek.

Nagyon sok embert ismertem ilyen szempontból, az interneten is sok ilyenről olvastam, de az elméletem egyik eset sem cáfolta meg.

2021. jan. 25. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!