Vegetáriánus társaim, ti mennyi fehérjét esztek egy nap? Miből viszitek be?
Figyelt kérdés
Szoktatok ennyi húspótlókat pl tofu, szejtán?
Én nem eszek semmi ilyet. A legtöbb fehérjét sajtból eszem, azt szinte minden nap eszek. Második helyen a fehérje készítmények állnak (fehérje szelet, fehérjeital), harmadik helyen a túró és a tojás (ezeket heti 2-2 nap eszek kb).
Összesen napi kb 50-60 g fehérjet eszek. 162 cm nő vagyok, jelenleg 75 kg, épp fogyózom.
2021. jan. 16. 11:27
1/4 anonim válasza:
bár már nem vagyok vega, de amíg az voltam, nem számolgattam semmit. tejet ittam minden nap, sajtot, tojást is ettem, néah tofut. szejtánt soha. durva hiánytünetem sose volt
2/4 anonim válasza:
Én jelenleg izmot építek, így több fehérjét eszem, mint az átlag, olyan 130-140 gramm körül lehet naponta. Túró, tej, és sajt az alap, ehhez jön még, ami a többi élelmiszerben (péksütemény, zöldség) van. 70 kiló körül vagyok és férfi.
Amennyit te eszel, az a minimum, ugyanis 0,8 g fehérje a minimum testsúlykilogrammonként.
3/4 anonim válasza:
Nekem a fehérje elsősorban növényi. Lencse, csicseriborsó, gomba, bab, tofu, borsó, mogyoró, tojás, ezekben sok a fehérje, de némely gabonában is, ezeket eszem. Nem számolom, csak a fehérjekomplettálást tartom, tehát hogy két magas fehérjetartalmú, de eltérő aminosav összetételű étel együtt teljes értékű fehérjét alkosson. Például humusz kenyérrel/pitával az teljes értékű fehérjeforrás, vagy bab kukoricával szintén teljes, stb, utána lehet keresni.
4/4 anonim válasza:
Ha fogyózol, akkor a sajtot és a tojást hanyagolnám a helyedben a sok zsír miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!