Vegánok! Ti egyetértetek ebben a videóban tiltakozó aktivistákkal?
A legkevésbé sem! Ahogy én eldönthetem, hogy mit akarok enni és mit nem, más is ugyan úgy megteheti. Egyébként sincs bajom a húsfogyasztással önmagában. Azzal van bajom, hogy a húsevők hatalmas százaléka nem bír végig nézni egy Dominion-t, ami egy dokumentum film arról hogyan is vannak tarva és kihasználva az állatok mielőtt leölnénk őket kajának. Youtube-on elérhető, akit érdekel. Egyrészt, az aki végignézni sem bírja, hogy képes mégis támogatni a folyamatot? Na mindegy.
A lényeg, hogy én személy szerint nem azt szeretném, ha senki nem enne húst, hanem, hogy tudatosabban szemléljék az emberek ezt a kérdést. Ha minden információt tud, és továbbra is minden nap 3 adag húst akar enni, egészségére! De azt utálom, mikor valaki homokba dugja a fejét, csak mert az kényelmesebb. Tájékozódjunk! És lássuk be legalább azt, hogy ha csak heti 1x tartunk vegán napot már az is hatalmas dolog. Mármint a környezetnek, de persze az egészségünknek sem árt.
De egyébként jó, hogy ezt a videot megosztottad, mert jó lenne ha néhány vegán társam elgondolkozhatna, hogy talán mégsem kéne a vegánsággal zaklatnia a környezetét és a többi embert. Mert valószínűleg egyébként ő sem úgy vált vegánná, hogy valaki erőszakkal próbálta rávenni őt valamire. Bőven elég ha próbálunk minél több információt megosztani, aztán mindenki eldönti maga, hogy neki mi a jó. Ez pont olyan, mint hogy az összes cigány le van nézve egy bizoyos réteg miatt... Na, hát én ugyan ezt érzem ezzel kapcsolatban, hogy szinte már félek megemlíteni, hogy vegán vagyok, mert ilyen emberekkel mosnak azonnal össze...
Nem értek egyet, én elutasítom az erőszak minden formáját! Ezt az egészet, amiről a veganizmus szól, nem lehet kényszeríteni, mert ezt vagy magáénak érzi az ember megfelelő ismeretek birtokában, vagy nem. Amit ezek az aktivisták csináltak, annak semmi értelme, ez szimplán a frusztrációjuk levezetése. Lehet hogy azt hiszik hogy van mögötte ideilógia, de nincs. Tudom, meg szokták magyarázni, hogy az ilyen durva demonstrációknak mi az értelme, és haszna, leegyszerűsítve annyi lenne, hogy a negatív reklám is reklám. De a veganizmus nem egy termék, hanem ideológiai. A híres magyar vegán aktivista, Korpádi Péter szerint, azonban van értelme ezeknek a megmozdulásoknak, "mert pusztán receptvideók megosztásával nem terjed a mozgalom, nincs erre 500 évünk", de be kellene látni, hogy ez egy lassú folyamat, és mi éppen a kezdetén vagyunk. Nem hiszem, hogy lesz olyan világ, amikor senki nem fog húst enni, de hiszem hogy ez egy növekvő mozgalom.
Visszatérve, szerintem az ilyen erőszakos megmozdulások rettentően sokat ártanak a vegánok megítélésén, és elviszik a hangsúlyt a lényegről, az állatokról. Magából a veganizmusból ez az egész nem közvetít semmit.
Egy vegán ember eleve hátrányból indul egy húsevőnél, mert amit a vegán ember képvisel, frusztrálhat egy mindenevőt. A vegán ember, azzal hogy vegán, felhívja a figyelmet arra, hogy a húsevés erkölcstelen, és fogyassz tudatosan, ezzel szemben egy átlag mindenevő nem érzi magát erkölcstelennek, és az átlag egyáltalán nem tudatos vásárló. A vegán ellenszenvesen felsőbbrendűnek tűnik, nem segít az sem, hogy mi vagyunk a kevesebben. Egy ilyen akció még nagyobb éket ver kettőnk közé, ahelyett hogy segítene minket megérteni, vagy magyarázatot adna sokmindenre. Hisz szóból ért az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!