Az olyan párok, ahol az egyik vegetáriánus/vegán, míg a másik nem, hogy oldják meg az étkezésből adódó problémákat?
A 11-esnek igaza van, ha valaki elvi vagy egészségügyi okokból nem eszik húst, annak a hús mellett sült ételek is ehetetlenek.
Nálunk ezt úgy oldom meg, hogy két edényben készül a húsos és húsmentes változat, tehát teljesen külön a kettö.
Igazán nem nagy plusz munka, viszont mindenki jó étvággyal tud enni.
Felteheöen azért, mert a többiek válasza alapján nem túl nagy probléma, ha mindkét fél toleráns valamennyire.
Föleg úgy, hogy "külsö szemlélö" vagy, azaz nincs tapasztalatod ezen a téren. (De én nem pontoztalak le)
Ahogy írtam, nálunk sok éve müködik, annak ellenére, hogy és semmilyen állati terméket nem fogyasztok, a párom meg mindenevö.
Persze ehhez tényleg szükséges, hogy a másikkal szemben kellöen toleránsak legyünk.
Akikröl meg írtá, hogy a párkapcsolatban minden apróságon veszekednek - nekik teljesen mindegy, mennyire egyezne az étrendjük, ök veszekedni AKARNAK és arra mindig találnak indokot.
Èn (nő) vagyok a vega, pàrom mindenevő, vagyis inkàbb hùsevő...
Hètköznap a munkahelyre èn rendelni szoktam (Egèszsègkonhyha), ő pedig kiugrik kìnaiba vagy hamburgerezni. Vacsoràra hideget eszünk, annyi a különbsèg hogy ő a kenyèrhez szalàmit/pàrizsit èn meg sajtot/zöldsègeket.
Hètvègente főzünk, külön-külön. Ritkàn szoktam neki valami egyszerű hùsos ètelt kèszìteni pl ràntotthùs vagy bolognai.
Ahogy az utolsó is írja, mindent meg lehet oldani, csak szervezés, de föleg akarat kérdése:
Nálunk a családban van fruktózérzékeny, laktózérzékeny, gluténérzékeny, vegán - és ennek ellenére tudunk közösen enni, csak egyszerüen toleránsnak kell lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!