Elsősorban olyan vegetáriánusoktól kérdezném, akik azért nem esznek húst, mert ez az állatnak szenvedéssel jár, vagy pedig vallási okból, mert gyilkosság: a tenyésztett húst megennéd?
Kiváló minőségű, első osztályú, garantáltan egészséges és jó ízű húsról van szó.
Tegyük fel, hogy még az ára is elérhető és a kinézete is elfogadható.
Garantáltan semmiféle szenvedést nem okoz semelyik állatnak.
Te megennéd?
Miért?
Ne haragudj: már miért ne tudnánk?
Ott van a kérdésemben: húsról beszélünk. Pont ugyanolyan húsról, ami egy állatban van, a legértékesebb részein.
Erről nem tudsz semmit?
Csak annyi a különbség, hogy ez a hús nem volt állatban, és nem szenvedett soha, életében.
Valamint az sem valószínű, hogy az édesapád lelke ebbe költözött (ez is egy vallási szempont keleten).
Kérdező, az emberek nem értik a kérdésedet, valaki azt hiszi, génmanipulált húsról beszélsz, valaki a vegaság vallási útvesztőibe megy bele.
Az sem igaz, hogy nem létezik, a laborhús és a labortej már létezik, a kutatásokat a milliárdos részvényes befektetők pénzéből végzik, Bill Gates, Leonardo DiCaprio is nagy reményeket fűznek hozzá.
Ez nem vegetáriánus étel, nem génmanipulált étel ,hanem feltaláltak egy technológiát arra, hogy az állat sejtjéből tenyészetet készitve hozzanak létre húst. Igy nem úgy kerülne eléd az étel, hogy egy tenyésztett állat megszületik, nevelik az állattenyésztő telepen, aztán leölik és feldolgozzák, hanem bár az állat sejtjeiből jön létre, de nem ott növekszik, hanem az ő testén kivül. Tehát az állatot nem kell hozzá bántadon, megölnöd, feldolgoznod, hogy húshoz juss.
Egyébként lassan 20 éve már klónozni is tudták az állatokat, Dolly volt a világ első klónozot báránya. Meg a világűrben is tudnak már az űrhajósok steményt sütni.
Ja, a kérdésre a válaszom : csak ilyet ennék, én az élet legtöbb területén a fejlődést támogatom, és megszűnne a lelkifurdalás a húsevés körül.
A laborhúsra a kényszer is rá fogja vinni az emberiséget : a túlnépesedés miatt nem fogunk tudni annyi állatot tenyészteni, amennyire szükség lenne, szóval ez nem csak egy akarom-nemakarom kérdés, mert előbb-utóbb csak ez lesz fenntartható . Egészségkárosító műhúst meg úgysem forgalmaznának, minden nemzetközi jogszanályba beleütközik. És szerintem ez pont annyira mű, mint a gyógyszer tablette formában, a Coca cola, a mekis burger, az antibiotikumos csirkemell.
Ilyet biztos nem ennék meg.
Nem tartom magam teljesen vegetáriánusnak,bár előnyben részesítem a zöldséget,gyümölcsöt,tejtermékeket,halat.
Húst akkor enném meg,ha kívánom,és tényleg megbízható,jó forrásból van.
Természetellenes dolgokat (tofut és a szejtánt is ide sorolom)nem ennék,akkor inkább vegetáriánus kaja,természetes alapanyagokkal.
Tufu,szejtán nem hús!,de húsként,vagy ha úgy jobban tetszik,hús helyett esszük,és úgy csinálunk,nintha húst ennénk.
Remélem érted,mit szeretnék ebből kihozni.
Akkor inkább halfasírt,vagy gombából készült fasírt.
Én vallási okok miatt nem eszek sertést (erre is rákérdeztél, ezért merek válaszolni). Nem enném meg a sertés sejttenyészetet sem, mert az is sertés.
A nem sertést illetőleg egy vallástudóst kellene megkérdezni, mert ugye a vallási előírások nemcsak azt tartalmazzák, hogy mit lehet megenni, és mit nem, hanem azt is, hogy hogyan kell feldolgozni (kóser vágás).
Ha a vallástudósok állást foglalnának abban, hogy megengedett, én simán megenném. Pl. a Lidlben kapható "húspótlót" így is megeszem, ízlik is (igen, tudom, semmi köze a húshoz, növényi alapanyagból van), de ha ízlene, és vallásilag elfogadható lenne, a sejttenyészetet is megenném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!