Lehet mégis a hosszú élet titka a húsevés?
Hon Kong esete érdekes, legtöbb húst ott eszik és legtovább ott élnek..
nyílván eü ellátás és a jövedelem fontos tényező DE úgy néz ki a szabad tartású hús fogyasztás hozzájárul ahhoz hogy hosszabb legyen az élet
Amúgy emberiség-mértékkel nézve biztos hogy nem a hosszú élet titka a húsevés, ugyanis bolygó szinten elég nagy problémákat okoz és már jelenleg is problémás és túl sok húst eszünk.
Most a hogy az egyéni egészségre hogy hat, arra nagyon ellentmondásos kutatások vannak, de globálisan szerintem nem kéne erőltetni, inkább csökkenteni kéne a fogyasztását.
#7 mert a Budapestiek a nagykörúton legelésző marhacsordákat eszik?
Egyébként a cikk egy hatalmas nagy hülyeség, de legalábbis a címe és amit sugallni akar, az mindenképp. Leírja, hogy B és C következménye A-nak, majd a címében levonja azt a következtetést, hogy akkor C következménye B-nek. wtf?
Nagyobb jólét-> több húsfogyasztás és hosszabb élet. Akkor a több húsfogyasztás-> hosszabb élet?
A cikk leírja, hogy "Hongkongban a csecsemőhalandóság a világ legalacsonyabbjai közé tartozik, ami erős és szenzitív mutatója a kiemelkedő gyermek- és várandós egészségügyi ellátásnak, a megfelelő terhes-utógondozásnak, valamint a szülők pozitív szociális feltételeinek...A munkahelyi biztonság és az anyai egészségügyi ellátás kiváló, az erőszakos bűncselekmények és a rasszista, kirekesztő megmozdulások száma nagyságrendileg kisebb...hatalmas mennyiségű szénhidrátot, (finomított) növényi olajokat, nagy mennyiségű édességet és cukros üdítőket elkerülik, NEM esznek feldolgozott élelmiszereket, és az alkoholfogyasztásuk is mérsékelt."
Ennek ellenére a nagy mennyiségű húsfogyasztásnak tulajdonítja a hosszabb életet. Gratulálok ehhez a színvonalas cikkhez.
- egy húsevő
#8
Budapest és Hong Kong azért eléggé sokban különbözik. :D
Amúgy tök egyetértek azzal amit írsz. Szimplán a jólétnek a következménye a húsevés IS és a hosszabb élettartam IS. Nincs ebben sok varázslat.
Voltak kutatások ahol kimutatták hogy a vegák/vegánok között alacsonyabb a rák előfordulása. Vegaként őszintén hiszem, hogy ez nem magán a vegaságon múlik, pl. itt egyszerűen arról lehet szó, hogy aki vega/vegán az nagyobb eséllyel lesz úgy általában tudatos, jobban figyel az egészségére, gondolom több sport, kevesebb dohányzás és alkohol, stb. stb. míg az "átlag" minta nem.
Érdekesebb lett volna a vegánokat és valami húst is tartalmazó egészségközpontú diéta követőit összehasonlítani akkor már.
Összességében szerintem az emberi egészség túl összetett ahhoz, hogy egyetlen élelmiszerfaja fogyasztásán-nemfogyasztásán múljon az élettartamunk és a halálosbetegségeink.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!