Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Változott a baráti köröd...

Változott a baráti köröd amióta vegán vagy?

Figyelt kérdés

Másfél éve vagyok teljesen vegán.

Megfogadtam, hogy én nem leszek az a fajta, aki azzal foglalkozik ki mit eszik, én ezt magam miatt és az állatok miatt teszem. Ez sikerült is, mígnem fél évvel ezelőtt annyira magávalragadott az állatvédelem, hogy felmondtam a munkahelyemen és ma már csak és kizárólag állatvédelemmel foglalkozom, mint hobbi, mint munka szempontjából. Aki ezen a területen dolgozik tudja, hogy nincs választás, az állatok szenvedését látni kell ahhoz, hogy segíthessünk, nem csukhatjuk be a szemünket vagy tekerhetünk tovább egy videón, mert bizony ez a rideg valóság és ahhoz, hogy segíthessünk bővíthessük a tudástárunkat ezekkel a dolgokkal is tisztában kell lenni. Amióta ez megtörtént szépen lassan azt kezdtem el érezni, hogy már nem akarok azokkal az emberekkel lenni, akik ezzel szintén tisztában vannak, akiknek meséltem az álláspontomról, akik látják és tudják jól, hogy van más megoldás, mégsem tesznek semmit csupán kényelmi szempontból. Igyekszem figyelmen kívül hagyni, de amikor a legjobb barátom (15 éve) elkezdi mesélni, hogy milánóit csinált, mellé rántotthúst, jah meg egy csirkepörit, majd a felét kidobta, mert 2 napnál régebbi kaját nem eszik meg, elfog a hányinger, az undor. Csak arra tudok gondolni, én ilyen emberek között nem akarok élni, ilyen embereket nem akarok a barátomnak nevezni. Félreértés ne essék, soha nem szakítanám meg valakivel a kapcsolatot, csak mert húst eszik. A húst hússal, a hús tömkelegének kidobását, ártatlan életek halálát elfogadni, csak mert "kívántam a pörit" nem tudom.. Ti mennyire vagytok egyedül ezzel az érzéssel? Változott a baráti körötök?

2020. szept. 13. 12:02
 1/6 anonim ***** válasza:
51%

Az emberek jó része vallásos, te is az lettél. Van egy hited, ami számodra szent, és aki nem a te hited szerint él, az nem jó ember.

Tanulnod kell a vallási toleranciáról és az elfogadásáról, mert egy szintre kerültél a legbigottabb vallási fanatikusokkal.

2020. szept. 13. 21:03
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi, de nem arról kértem tanácsot nekem hogy kéne viselkednem, hogy kéne éreznem. Az érdekel másokban mi zajlik le ezzel kapcsolatban?
2020. szept. 14. 08:36
 3/6 anonim ***** válasza:
92%

Inkább úgy mondanám, hogy kiderült kik az igazi barátaim. Ők nem csesztettek ezzel, és én sem őket. Figyelünk egymás igényeire, szóval a közös kajálásokról sem kellett lemondani..:)

Neked nem tudok mit mondani. Azt megértem, hogy nagyon érzékenyen érint a téma, őszintén. De emiatt leírni bárkit, mint embert felszínes dolognak tartom. Ez az egész téma jóval komplexebb ennél..

2020. szept. 14. 12:56
 4/6 anonim ***** válasza:
89%
Én csak vegetáriánus lettem nemrég, de semmi nem változott. Azelőtt sem érdekelt, mit esznek mások, most sem. Néha kapok csodálkozó kérdéseket a kajámra vonatkozólag (akkor is, ha nem épp a rántott húson meg szalontüdőn nevelkedett tömegnek megfoghatatlan vegán ételkülönlegességet fogyasztok, hanem mondjuk rantott karfiolt vagy sajtos tésztát), de ennyiben ki is merül a nagy változás.
2020. szept. 14. 20:48
 5/6 anonim válasza:
74%

Én is azt tapasztaltam, mint a 3-as válaszoló. Voltak olyan "barátaim" akik csak azért sem ültek be velem olyan helyre ahol vegán ételeket is lehet kapni. Nekem kellett mekizni velük és enni a sült krumplit, de megtettem, mert hát én voltam a kívülálló. Minden alkalommal megkérdezték, hogy miért csak krumplit eszem, pedig tudták jól a választ. Folyton olyan kérdésekkel jöttek, hogy "és meddig fogod ezt a hülyeséget csinálni, addig amíg tönkre nem megy a szervezeted?"

Ezekkel az emberekkel a kapcsolatom megszakadt, mert nem bírtam már, de igazából nem azért, mert húst ettek, hanem mert nem akarták elfogadni, hogy én viszont mást eszek.

2020. szept. 17. 15:05
 6/6 anonim ***** válasza:
56%

Ha te nem akarsz "ilyen" emberekkel barátkozni,de megszakítani sem a kapcsolatot velük,akkor mire jó ez a kérdés ? Hogy leírhattad te mennyire erkölcsös és fantasztikus ember vagy ?:D Teszem hozzá,ugye másfél éve,előtte meg ugyanilyen "gyarló" voltál,mint az állítólagos barátaid . Én nem beszélek így a barátaimról ,és biztos vagyok benne,hogy ők sem rólam,pedig van köztük vegán .

Ha valakinek az értékrendjével te annyira nem tudsz azonosulni,hogy itt egy anonim fórumon köpködsz rájuk,akkor miért nevezed a barátodnak ?:D

2020. szept. 20. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!