Vega gombás melegszendvics krém recept?
Májkrém JELLEGŰ.
A gombás-májas melegszendvics krémet szerettem gyerekként de ma már nem enném meg.
Ha száz évig élek, sem leszek képes megérteni titeket. Hiányzik az ízvilág, pótolni akarjátok akármivel, de nem, az eredetit nem eszitek, mert megfelelni akartok... minek is, kinek is?
Na mindegy... Serpenyőben megdinszteled a hagymát, rárakod a gombát, fűszerezed, összepirítod, kicsi víz, ameddig a gomba megpuhul, megszórod egy kis liszttel, hogy összeálljon, még egy kis víz, főzöd még néhány percig, megszórod petrezselyem zölddel. Felaprítod aprítógéppel, vagy ha krémesebben szereted, botmixerrel. És itt a tökéletes gomba szendvicskrém.
Viszont köze nincs a májhoz. Ez gombás szendvicskrém. A májnak egészen más íze van, mint a gombának.
Gombakrém:
Felkockázott hagymát és gombát (én kb 40 deka gombához egy fej hagymát szoktam tenni) serpenyőben puhára párolok kevés zsiradékon. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítem. Két-három keménytojást főzök. A kész gombát, tojást, egy kanál mustárt és egy kis petrezselymet összeturmixolok. Botmixerrel még jobb ha van, nekem sajnos nincs. Ennyi, lehet kenyérre kenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!