Vegánok mivel akadályozzátok meg a kálcium, vas, b12, cink hiányt?
Kálcium: Olyan növényi tejet fogyasztok, ami kálciummal dúsított. Tofuban sok kálcium van. Magokból szezám, mák, tökmag, chia mag, de a szezámmagból vegyél bioboltokban olyat ami hántolatlan, durván több benne a kálcium. Zöldségek közül a bok choiban/pak choyban van a legtöbb, és ebből szívódik fel a legjobban. Narancsban, fügében is van jelentősebb mennyiségű.
Vas: hüvelyesek közül nagyon ajánlom a vöröslencsét, legkevésbé puffaszt. A krumplit én már sosem hámozom meg, mert így sokkal több benne a vas.
Cinkre most így hirtelen nem tudok példát mondani.
B12 a legkönnyebb, azt szopogatós tablettával szedem.
Nagyon ajánlom a cronometer nemvű alkalmazást, én ezt használom, mindent bleírok amit megettem, ebből jöttem rá, hogy én is nagyon kevés kálciumot, e-vitamint fogyasztok, az e-vitamin hiány miatt a hajam is elkezdett hullani.
Sajnos azt kell hogy mondjam, aki vegán, nagyon meg kell dolgoznia, hogy ne alakuljon ki vitaminhiány. Az elején én is annyi instrukciót hallottam, egyél változatosan, és minden rendben lesz. Sajnos hosszú távon ez a tanács nem működik. Nem ehetsz azt amit megkívánsz, igenis tervezni kell, és ismerni a dolgokat, nem könnyű. Nem akarom feladni ezt az életmódot, mert nagyon szeretem, de pontosan látom a nehézségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!