Csicseriborsó fasírt recept?
Soha nem csináltam még, (csak sárgaborsóból, de az nem lett túl jó😃) és egy kis családi "vitát" szeretnék megnyerni egy csicseriborsó fasírttal.
Valaki tudna valami tuti receptet, ami a lehető legjobban hozza az erdeti fasírtot ízre, állagra stb... Alap esetben az íz nekem nem kéne, hogy fasírtos legyen, de most muszáj lenne😅
Csak konzerv csicserim van, ha ez számít.
A falafel az falafel a daralthusbol keszutl fasirt meg megint mas.
Minden falafel receptben romai komeny van ami megadja azt a kulonleges izt.
Ha nagyon fasirtot akrsz akkor inkabb rakj ossze valami zabos zoldseg fasirtot.
Falafel nagyon finom frissen de csak frissen. De nem fasírt szerű és csak száraz csicseriborsóval műkődik különben szét esik. [link]
Ez jó recept.
igen, direkt nem falafel receptet irtam.
Akkor nezek egy zabos valamit.
A cel az volt, hogy csicseriborsó felhasznalasaval keszuljon valami ami fasírt szerű.
Rosszul fogalmaztam, de koszonom a valaszokat! :)
Zabpehellyel és tojással szoktam összekeverni, csak figyelni kell, hogy álljon egy picit amíg a zabpehely megduzzad.
Nem vagyunk vegák, csak igyekszem visszafogni a húsfogyasztásunk :)
Mivel gondolom nálad a tojás nem jöhet szóba, így a rizslisztet használnám mint összekötő anyagot + zsemlemorzsát. Ugyanúgy a zúzott fokhagymát, sót, borsot belegyúrod, esetleg mér őrölt paprikát is lehet, ha azt akarod, hogy ne legyen a belseje olyan kókadt színű.
Ha a gombócokat megformáztad, zsemlemorzsába forgasd meg, egy kicsit lapítsd meg, hogy inkább korong alakú legyen, gyorsabban, egyenletesebben átsül, mint gombóc formába.
Ha kölesből, krumpliból készítem a fasírtot, akkor zsemlemorzsa + tojás hozzá adásával állítom össze.
Azért írom a zsemlemorzsát is a riszliszt mellé, hogy ne legyen annyira sűrű massza az egész.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!