Csicseriborsó fasírt recept?
Soha nem csináltam még, (csak sárgaborsóból, de az nem lett túl jó😃) és egy kis családi "vitát" szeretnék megnyerni egy csicseriborsó fasírttal.
Valaki tudna valami tuti receptet, ami a lehető legjobban hozza az erdeti fasírtot ízre, állagra stb... Alap esetben az íz nekem nem kéne, hogy fasírtos legyen, de most muszáj lenne😅
Csak konzerv csicserim van, ha ez számít.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A falafel az falafel a daralthusbol keszutl fasirt meg megint mas.
Minden falafel receptben romai komeny van ami megadja azt a kulonleges izt.
Ha nagyon fasirtot akrsz akkor inkabb rakj ossze valami zabos zoldseg fasirtot.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Falafel nagyon finom frissen de csak frissen. De nem fasírt szerű és csak száraz csicseriborsóval műkődik különben szét esik. [link]
Ez jó recept.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
igen, direkt nem falafel receptet irtam.
Akkor nezek egy zabos valamit.
A cel az volt, hogy csicseriborsó felhasznalasaval keszuljon valami ami fasírt szerű.
Rosszul fogalmaztam, de koszonom a valaszokat! :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Zabpehellyel és tojással szoktam összekeverni, csak figyelni kell, hogy álljon egy picit amíg a zabpehely megduzzad.
Nem vagyunk vegák, csak igyekszem visszafogni a húsfogyasztásunk :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Mivel gondolom nálad a tojás nem jöhet szóba, így a rizslisztet használnám mint összekötő anyagot + zsemlemorzsát. Ugyanúgy a zúzott fokhagymát, sót, borsot belegyúrod, esetleg mér őrölt paprikát is lehet, ha azt akarod, hogy ne legyen a belseje olyan kókadt színű.
Ha a gombócokat megformáztad, zsemlemorzsába forgasd meg, egy kicsit lapítsd meg, hogy inkább korong alakú legyen, gyorsabban, egyenletesebben átsül, mint gombóc formába.
Ha kölesből, krumpliból készítem a fasírtot, akkor zsemlemorzsa + tojás hozzá adásával állítom össze.
Azért írom a zsemlemorzsát is a riszliszt mellé, hogy ne legyen annyira sűrű massza az egész.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!