Milyen feltét menne humusztálhoz?
Szeretnék főzni egy ebédet-vacsorát egy vegetáriánus lánynak.
Múltkor jártam egy humuszbárban és nagoyn megtetszett egy tál, amiben volt jó sok humusz, kb mint valami főzelék, és benne bárány húsérmék, és ehhez pita.
Hasonlót szeretnék reprodukálni, de nyilván vegetáriánus módon, azaz a hús helyére kéne valami.
Humuszt már sikerült kotyvasztanom (konzerv csicseri+só, bors, egy kis pirospaprika + pirított szezámmag), pitát is vettem amit majd lepirítok (a humuszbárban mikrózták, jó gagyi volt), de feltétnek nem tudom mi mit lehetne.
Valami egyszerű kéne, nem vagyok egy mesterszakács:D
A válaszokat előre is köszönöm!
-Baba ganoush (egy jó füstös ízű padlizsános krém, ha a humusz ment ez is fog)
-tzaciki
-falafel
-füstölt articsóka szív (befőttként aldiban kapható)
-nyers sárga répa
-szőlő
-uborka
-olivabogyó
Fasírt zöldségekből
Pl cukkinifasírt, babfasírt, szójafasírt, röszti
Attól függ mennyire tradítcionális indiai tál a cél.
Indiában pl magas a tejallergiások száma, így ott van paneer sajt meg mango lassi aztán kb ennyi, de te tehetsz rá sajtokat, juhtúrót, körözöttet.
Ha inkább mediterrán, csinálhatsz spanyol tortillát, ami nem csipsz vagy kenyérféle, hanem vékonyra szeletelt főtt krumpli tojással elkeverve és egyben megsütve. Ezt hidegen is ehetitek
Poppadom, mangós chutney, vega samosa, friss zöldségek, pirított chapati ha indiait akarsz.
Az is dobhat rajta ha a hummuszt több részre osztod, az egyiket marokkói fűszerekkel, a másikat főtt céklával, a harmadikat sült paprikával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!