Egy csecsemő hogy lehet vegán?
Anyatejből jut fehérjéhez.
Vagy az anyatej helyett, mellett adott tápszerekből.
Csecsemőként mindenki az anyatejből vagy tápszerből szerzi be a tápanyagokat és a fehérjét, legyen az vegán vagy sem. Létezik már vegán tápszer is.
A vegán baba kifejezést általában arra értik, hogy az őt tápláló anyuka vegán, és a hozzátáplálást is növényi étrenden csinálják.
Simán eheti a hüvelyesekből készült kajákat. A tej, tojás llergén, plusz nem kell félteni a fehérjehiánytól, nem gyúrós a kölyök
Nem gyúrós ,de pontosan ugyanannyi fehérjére van szüksége,mint egy "gyúrósnak",arányaiban. 1 éves kor előtt 1,5 g/testsúlykilogramm, 1-3 éves kor között már elég valamivel kevesebb,1,2-1,5 g.
A tied lehet ,hogy simán eheti a hüvelyeseket,az enyémnek borzasztó hasfájása volt tőlük,még paszírozva is ,1,5-2 éves koráig .
Őszintén szólva az oldalt amit linkeltél ,nem igazán tudom értékelni ,ugyanis itt azok az ételek vannak,amiket először ,6 hónapos kor körül lehet kóstoltatni a gyerekkel,én pedig nem erre voltam kíváncsi . A tojást a húst meg a tejtermékeket sem 6 hónapos korban szokás bevezetni,mert akkor még elegendő az anyatej meg a tápszer fehérjetartalma ..
Nem kötekedni akarok,de tényleg érdekel,és még senki nem válaszolt arra,hogy konkrétan mit lehet adni egy 10 hónapos-2 év közötti gyereknek ,ami nem gomba,magvak,hüvelyesek (oké,ezt aláírom talán csak az én gyerekemnek okozott nehézséget megemészteni) vagy szójatermékek,és elegendő fehérje van benne .
Nem a fehérje a legfontosabb. Propaganda által hazudnak a tévében és az iskolában (az iskolatej "hasznosságától" a parlagfű írtásig hazugság, hazugság hátán).
A növényekben benne van az összes aminosav és fehérje. A szacharidok, és poliszacharidok a legfontosabbak. A nyers növényekben benne van az összes aminosav, csak hát megfelelően össze kell állítani. Sőt a legtöbb nyomelem és ásványi anyag is.
A nyers virágpor meg pláne komplex összetételű, általában.
Ezeken felül algát érdemes még fogyasztani, mert sok olyan anyag van benne, amit csak több növény együttes fogyasztásával lehetne elérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!