Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért néznek ki fiatalabbnak...

Miért néznek ki fiatalabbnak azok, akik nem vagy csak nagyon kevés húst fogyasztanak?

Figyelt kérdés

Megfigyeltem, hogy minden vegetáriánus/vegán ismerosom joval fiatalabbnak nez ki, mint husevo tarsaik.

Ennek van valami tudomanyos alapja?

2020. máj. 8. 10:07
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
64%
Én inkább azt látom hogy aki nem eszik húst az össze van száradva, töpörödve megvan öregedve.
2020. máj. 8. 12:56
 12/23 anonim ***** válasza:
31%

A pár millió vega/vegán közül ismersz párat és máris az esetek 90%-áról beszélsz. Azért ez elég naív következtetés. Kb mintha azt mondanám, hogy az emberiség mindössze 1%-a homokos, mivel én csak 1 meleget láttam személyesen. Akkor ez már igaz??

Lehet alapból fiatalosabbak, gyerekesebbek ezek az illetők és azért is tünik így neked. Lehet azért is megy náluk a "hiszti"*, hogy nem eszik húst meg minden, mert még gyerek.

Én zöldséget alig eszek, mert nem szeretem és mégis fiatalabbnak látszom a koromnál és az ismerettségi körömben akik vannak akik hasonlóan táplálkoznak ők is így vannak vele. Akkor mondhatom én is hogy aki kevés vagy pedig egyáltalán nem eszik zöldséget azok ak 90%-a fiatalabbnak néz ki a koránál?

*A hisztivel nem akartam le bagatelizálni ezt a vega/vegán dolgot. Azért ehhez komoly elkötelezettség kell. De sokan csak divatból csinálják ezt az egészet. Meg sokan vannak vele úgy is, hogy én vega vagyok, de a hal az nem hús, azt lehet enni... A hiszti rész ezeknek szólt akik divat miatt csinálják vagy nem tudják, hogy mi micsoda. Az elkötelezett vegák és vegánok azért tiszteletet érdemelnek, akik nem másznak mások idegeire a saját hitükkel. Számomra az ilyenek már már olyanok mint valami spirituális vezetők. Akiknek van egy hitük és a végsőkig kitartanak mellette, de senkit nem vesznek rá erővel, hogy az ő útjuk az egyetlen és igaz ösvény. Szóval őket a világért se bántanám meg. Ezt szerettem volna azért tisztázni, mert tényleg azért ez szerintem elismerésre méltó.

2020. máj. 8. 13:10
 13/23 anonim ***** válasza:
39%

Hehe

43 vagyok, mindenki szerint letagadhatnék 10-et

Húst hússal eszek, meg édességet is minden nap

Viszont nem napozok és nem dohányzom

2020. máj. 8. 13:23
 14/23 Sunshinedoll ***** válasza:
73%

Nem hinném, hogy ez tudományosan igazolt lenne, illetve néhány válaszra reagálva: egyáltalán nem evidens, hogy aki vegán/vegetáriánus az sovány is :D Nekem van vegán ismerősöm, aki kifejezetten hízott a vegán diétától, mert több zöldség helyett több tésztára meg kenyérre cserélte le a húst.

Egyébként nagyon sok vegán mondja azt, hogy a vegán diétától "fiatalabbnak" és energikusabbnak érzi magát (nyilván, amennyiben megfelelően beviszi a tápanyagokat és nem eszik túl keveset vagy túl egyoldalúan), amit egyébként én is észrevettem magamon, mert nem kap el a kajakóma,semmilyen, még egy nehezebb zöldséges kajától se úgy, mint régen egy jó kis steaktől vagy valami. És szerintem egyrészt ez az energikusság lehet az, ami látszik az embereken.

Másrészt pedig:

Valaki vegánként is ehet csomó cukrot vagy rossz arányú omega3 és omega 6 zsírsavakat, amik hatására bennük is kialakulhatnak gyulladásos folyamatok, mint ahogy a hústól is kialakulhatnak ezek a folyamatok, viszont aki megfelelő mennyiségű, antioxidánsokban gazdag zöldséget és gyümölcsöt, magokat fogyaszt, annak nyilván egészségesebb lesz a teste, mint akár olyannak, aki csak húson és kenyéren él, akár olyannak, aki nem eszik ugyan húst, de cukrot meg kenyeret dögivel.

Ezen semmi meglepő nincs, hogy a sok zöldség és gyümölcs jó a szervezetnek, és nyilván ezáltal a külsőre is kihat, de nekem van pl. paleós ismerősöm, aki csak húst és sok zöldséget eszik (se tésztát, se kenyeret, se krumplit) és ő is fiatalos és csinos.

Csak egy húsmentes diéta nem lesz egyből jobb és egészségesebb, mint egy mindenevő diéta, nagyon sok múlik az arányokon és a minőségen.

Másrészről hihetetlen, hogy az embereket 2020-ban sokkolja az a tény, hogy az étkezésünk kihatással van a szervezetünk működésére, aminek a gyulladásos folyamatok és az öregedés is a része.

2020. máj. 8. 15:07
 15/23 anonim ***** válasza:
66%
25 éves hentes vagyok, kinézek kb 15nek, nekem a szendvics azt jelenti hogy 2 rántotthús közé beteszek egy harmadikat. Minek ez a szar kamuprovokáció?
2020. máj. 8. 19:00
 16/23 anonim ***** válasza:
31%
Én pont az ellenkezőjét tapasztalom inkább.
2020. máj. 8. 19:38
 17/23 anonim ***** válasza:
38%
Offtopic, bár kapcsolódik. Ti tudjátok hogy a vegák miért akarnak mindenáron mindenkit meggyőzni hogy a hús elhagyása olyan frankó? Érdekes, hogy én eszem húst, de egyik vegát sem akarom meggyőzni hogy a kolbász finom - ne egye ha nem akarja, az ő baja.
2020. máj. 9. 03:03
 18/23 anonim ***** válasza:
74%

Én meg Vega vagyok és soha senkit nem szoktam győzködni

😀

2020. máj. 9. 05:04
 19/23 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem egyszerűen csak azért, mert a vegák több zöldséget és gyümölcsöt esznek, így magasabb az antioxidáns szintjük és lassabban öregednek. Tavaly júniusban vettem egy üveg barna sört anyámnak, a pénztáros csaj meg elkérte a személyimet, én csak lestem, 40 évesen. :D
2020. máj. 9. 12:31
 20/23 anonim ***** válasza:
28%

Én 19 vagyok, minden nap zsírban tocsogó húst zabálok, mégis egyszer megkérdezték tőlem, hogy elmúltam e már 14 :DDD

Egyébként a legtöbb ember 16-nak néz.

2020. máj. 9. 18:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!