Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Aki most, vagy már régebben...

Aki most, vagy már régebben végignézte: Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

[link]

(van hozzá magyar felirat)

Nekem nagyon szimpatikus az elején levezetett fajizmus gondolatmenete. Teljesen máshogy tekintek a környezetemben élő állatokra...

2010. júl. 26. 18:46
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
93%
szia!Megnézem és írok!
2010. júl. 26. 19:00
 2/16 anonim válasza:
52%
huhh, hát én megnéztem, és remegve sírtam. De most gondolj bele, rengeteg ember van a földön, a pénz a lényeg, bárki bármit mond...lehet akár hány millió állatvédő közöttünk, ezt az ipari mennyiségű gyilkolást sajnos nem lehet megállítani. Iszonyatosan sajnáltam az állatokat, végigbőgtem, mint egy gyerek, borzasztó, de még borzasztóbb, hogy nem lehet mit tenni. A gépezet beindult, élelem, kisérleti alanyok márpedig kellenek, egymást nem ehetjük meg, kitaláltunk törvényeket, hogy megvédjük magunkat, de már beavatkoztunk a természetbe, visszafordithatatlan károkat okozva ezzel. Én azt vallom, ezt már nem lehet leállitani, helyrehozni pedig lehetetlen.
2010. júl. 26. 19:28
 3/16 A kérdező kommentje:

Van pár része ami egyébként kérdéses.

Pl. Bőr mint az öltözködés része. A műbőr nem bomlik le, és a gyártása a vízbe, talajba, levegőbe jutó vegyianyagok miatt sokkal több állatot öl meg mint a valódi bőré. Ezen kívül a valódi tovább is kitart pl cipő és egyéb intenzíven igénybe vett dolgoknál.

...de még az egyszerű szövetgyárak munkásai is meghalnak rákban 30 éves kor előtt mert a festékek és a vegyszerek olyan erősek.

Szóval elég visszás a dolog, elég nehéz "tisztának maradni" ebben az őrületben.

2010. júl. 26. 19:52
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Előre szólok, én nem vagyok vegetáriánus rendszeresen eszek húst, de undorító miket művelnek az állatokkal.Ha már megölik szerencsétlent akkor próbálják minnél kíméletesebben. Én még sokszor a legyet is sajnálom agyon ütni ezek meg...nem is tudok mit írni.Nem néztem végig, nem birom az ilyeneket két dolgot láttam a rodeo és amikor szerencsétlen szarvasmarhát megölika vágóhídon.Én már alapból ellenzem az összes ilyet, amikor szórakozásból megölik, vagy csak kínozzák az állatot mint a rodeókon és a bikaviadalokon is.Nem is értem hogy szerezhet valakinek az örömet hogy megöl egy állatot...

Tudom hogy össze visza írom a dolgokat de nem is tudok rá nagyon szavakat találni...

2010. júl. 28. 21:28
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem fogom megnézni. Egy ilyen után hetekig hülyeséget-rosszat álmodtam. El sírni nem sírom el magam, láttam már nyulat nyúzni, disznót, csirkét vágni, falusi lennék, vagy mi a szösz. De az emberek egy része direkt élvezi a kegyetlenkedést, és ha nem tudják máshol kiélni, hát pont az állatok feldolgozásakor teszi.

Kérdezőnek, nézd meg a Baraka című filmet! Nagyon tanulságos, komolyan.

Nem néztem meg, nem tudom, miről szól, csak tippelek.

2010. júl. 29. 10:18
 6/16 anonim ***** válasza:
61%
Ezt én nem értem!Az állatok is élőlények, ők is éreznek, ők is éppeszüek!Nem értem miért kell megölni őket!Vagy legalább kíméletesebben végezzenek velük!Esküszöm azt az embert aki ilyen szigoruan öli meg, én is ezt tenném vele!
2010. júl. 29. 20:12
 7/16 anonim ***** válasza:
Csak egy kérdés, ez miért nem az Állatok-Egyéb kategóriában van? Oké, hogy van vegetáriánus kategória, de ige recept és kajaötleteket keresni jön az ember.
2010. júl. 29. 21:38
 8/16 A kérdező kommentje:
Szerintem az ideológiai háttér is fontos, elvégre gondolom Te se ok nélkül lettél vega. Én emiatt. Olyan kérdések is vannak hogy fogytál-e mióta vega vagy.... ilyen is hagy legyen.
2010. júl. 29. 21:42
 9/16 anonim ***** válasza:
12%

Nem vagyok vegetáriánus, csak szeretem a vega kajákat. És nem hagy, hanem hadd.

Bocs.

2010. júl. 29. 23:26
 10/16 anonim ***** válasza:
Szánalmas az emberi faj!A kifinomodott majomkíváncsiság -és kegyetlenség jellemzi.
2010. júl. 31. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!