Aki most, vagy már régebben végignézte: Mi a véleményetek?
(van hozzá magyar felirat)
Nekem nagyon szimpatikus az elején levezetett fajizmus gondolatmenete. Teljesen máshogy tekintek a környezetemben élő állatokra...
Van pár része ami egyébként kérdéses.
Pl. Bőr mint az öltözködés része. A műbőr nem bomlik le, és a gyártása a vízbe, talajba, levegőbe jutó vegyianyagok miatt sokkal több állatot öl meg mint a valódi bőré. Ezen kívül a valódi tovább is kitart pl cipő és egyéb intenzíven igénybe vett dolgoknál.
...de még az egyszerű szövetgyárak munkásai is meghalnak rákban 30 éves kor előtt mert a festékek és a vegyszerek olyan erősek.
Szóval elég visszás a dolog, elég nehéz "tisztának maradni" ebben az őrületben.
Előre szólok, én nem vagyok vegetáriánus rendszeresen eszek húst, de undorító miket művelnek az állatokkal.Ha már megölik szerencsétlent akkor próbálják minnél kíméletesebben. Én még sokszor a legyet is sajnálom agyon ütni ezek meg...nem is tudok mit írni.Nem néztem végig, nem birom az ilyeneket két dolgot láttam a rodeo és amikor szerencsétlen szarvasmarhát megölika vágóhídon.Én már alapból ellenzem az összes ilyet, amikor szórakozásból megölik, vagy csak kínozzák az állatot mint a rodeókon és a bikaviadalokon is.Nem is értem hogy szerezhet valakinek az örömet hogy megöl egy állatot...
Tudom hogy össze visza írom a dolgokat de nem is tudok rá nagyon szavakat találni...
Nem fogom megnézni. Egy ilyen után hetekig hülyeséget-rosszat álmodtam. El sírni nem sírom el magam, láttam már nyulat nyúzni, disznót, csirkét vágni, falusi lennék, vagy mi a szösz. De az emberek egy része direkt élvezi a kegyetlenkedést, és ha nem tudják máshol kiélni, hát pont az állatok feldolgozásakor teszi.
Kérdezőnek, nézd meg a Baraka című filmet! Nagyon tanulságos, komolyan.
Nem néztem meg, nem tudom, miről szól, csak tippelek.
Nem vagyok vegetáriánus, csak szeretem a vega kajákat. És nem hagy, hanem hadd.
Bocs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!