Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ez a Spar termék vegetáriánus?

Ez a Spar termék vegetáriánus?

Figyelt kérdés
[link]

2020. ápr. 2. 14:48
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Megnézed az összetevöket és megtudod - ez mindenre érvényes.

Ennek alapján ez vegetáriánus, de nem vegán.

2020. ápr. 2. 15:04
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Összetevők

Burgonyapor 52%, Napraforgóolaj, Keményítő (búza, burgonya), Glükózszirup, Természetes aroma, Repceolaj, Emulgeálószer: zsírsavak mono- és digliceridjei, Fűszerek, Étkezési só, Chipotle paprika 0,1%.

Nem látok benne húst.

2020. ápr. 2. 15:24
 3/9 anonim ***** válasza:
79%

1, miért nem vegán? Azt leszámítva, hogy nincs rajta a nemzetközi jelölés.

(Nem trollkodok, tényleg kíváncsi vagyok.)

2020. ápr. 2. 15:38
 4/9 anonim ***** válasza:
80%

Az 1-es vagyok, emiatt:

Allergének: Tejet tartalmazhat.

2020. ápr. 2. 15:58
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Azért kérdeztem, mert van egy csomó étel, amin olyan vannak feltüntetve, amikről fogalmam sincs mi (pl. glükózszirup, frutkóz vagy hogy írják, ilyenek).

2020. ápr. 2. 16:12
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen esetben a legjobb, ha megkeresed az adott összetevöt a neten, mindenröl van pontos leírás.

Amiket most említettél, azok különbözö cukrok, így vegetáriánus étrendben fogyaszthatóak.

2020. ápr. 2. 16:14
 7/9 lencsefőzelék ***** válasza:
37%
A glükózszirup vagy glükóz-fruktózszirup rosszabb, mint a cukor, mert gyorsabban megemeli a vércukorszintet, tehát gyorsabban is öl. Eleve cukor se kellene egy chipsbe vagy snackbe, nemhogy ilyen szirup. Egyébként olcsóbb előállítani, mint a cukrot, ezért (is) használják. Na de egy ilyen termékben mit keres? Én már nem is veszek olyat, amiben ilyesmi van. Oké, hogy a vega vagy vegán étrendbe belefér, de egy egészségtudatos ember nem vesz/használ ilyet.
2020. ápr. 3. 01:58
 8/9 Barackoshányás ***** válasza:
82%

A tartalmazhat felirat annyit jelent, hogy olyan üzemben készült, ahol tejet is használnak, előfordulhat keresztszennyeződés, de magában a termékben nem szerepel mint összetevő. Ez csak ilyen jogi dolog, ha egy tejallergiás meghal egy ilyen dolog miatt, nem perelhető az adott üzem, ők szóltak, hogy LEHET benne tej.

Az ilyen dolog vegánok

2020. ápr. 7. 14:43
 9/9 anonim ***** válasza:
17%
HA találkozott akár csak elvben is tejjel (vagy más állati termékkel), akkor már nem vegán!
2020. ápr. 7. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!