Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » 800 Ft egy hétre?

800 Ft egy hétre?

Figyelt kérdés

Nagyon sokat költekeztem ebben a hónapban, szóval ami pénzem még van azt félretettem és szeretnék a maradék aprómból kijönni vasárnapig. Tehát így nyilván nem egy hét, a mai napra még van kajám, szóval olyan 5 napi kaját kellene ebből kihozni. Szalámi/májkrém ezek kilőve, mert vega vagyok. Mit vegyek szerintetek ami laktat és olcsó is?

Koliban vagyok egyébként, itt van nálam száraztészta (spagetti, penne és szarvacska) valamint liszt és olaj, a hűtőben pedig egy chilis mártás ami szerintem inkább rizsre való és egy paprika :D ennyim van. köszi a tippeket :)

2020. márc. 3. 13:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
16%
Ha nem eszel, beteg leszel...
2020. márc. 3. 14:58
 12/15 anonim ***** válasza:
22%

Borsókonzerv 300 ft, csinálsz belőle főzeléket, legalább 3 napra főétkezés megvan belőle.

Tésztád azt írtad van. Veszel tejfölt 150 ft-ért, szintén megvan legalább 2 étkezés.

Legrosszabb esetben zsömle, darabja 25 ft, megeszel egyszerre 2 darabot, az 50 ft.

2020. márc. 3. 15:02
 13/15 anonim válasza:
100%
En plazmat szoktam adni az egesz sok penzt hoz a konyhara, plusz osztondijak. Kajat otthon hozok egy adagot (negy napra) azon kivul meg majd eszek valamit vagy csorok masoktol xd. Szoval en az utazason kivul sokszor nem is koltok semmire.
2020. márc. 3. 19:21
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Van húsmentes lencse és babfőzelék konzerv kb minden boltban. Olyan nagy adag, hogy 2 evésre bőven elég.
2020. márc. 5. 08:54
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Simán megoldható.

A legolcsóbb és egészséges is, tudtommal az-az, ha veszel 1 kg fehér rizst, vagy 1 kg teljes kiörlésű búzalisztet, árpát vagy búzadarát. Ez 200 ft kb. és úgy 3300 kcal ételt kapsz belőle. Kérdés mennyi kalóriát fogyasztasz, de szerintem ebből 3 kg-nak majdnem elégnek is kell lennie kb. 2000 kcal/nap, ha nem sportolsz, nincs nagy súlyod (izomtömeged főleg). Ez így 600 ft. A maradék 200 ft-ból pedig vegyél olcsó zöldségeket (sárgarépa, cékla, hagyma ezek elég olcsók, de nem néztem meg, kalória arányosan kéne kiszámolni melyik a legolcsóbb, de azért se számolom, mert számomra inkább tápanyaggazdagság szerint lenne logikus), esetleg gyümölcsöket (banán), vagy egy pici olajos magot (lenmagot tudom ajánlani, darálva), valamint egy kevés fűszer.

Ezzel kapsz egy komplett ételt, ha a rizst megfőzöd, és hozzárakod a főtt, fűszerezett zöldségeket, meg a darált lenmagot. A sárgaborsó is elég olcsó, szerintem az is bőven belefér amúgy. Szóval még egészségesebb is lesz, mint ahogy az emberek úgy 99,9% eszik, ők azt hiszik, ha lazacot esznek az-az egészséges :D.

Szalámit, májkrémet amúgy se írnék, mert szerintem nem is olcsóbb ezeknél, sőt, és baromi egészségtelen. Az olajat, tojást is elfelejteném a helyedbe, még drágábbak, és egészségtelenek.

2020. márc. 7. 01:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!