Vegánok szoktak vágyni, kívánni húst, sajtot, tojást?
Nekem a hús nem hiányzik, elég jól lehet utánozni, de már az se hiányzik, hogy utánozzam.
A tej nem hiányzik, sokkal jobbak a növényi tejek, sokkal többféle van.
A vegán sajtokkal nem vagyok annyira megelégedve, de nem hiányzik már, viszont úgy tudom nálunk nem lehet még olyan jókat kapni. A házi vegán sajtszószt nagyon szeretem!
A tejföl nem hiányzik, mert az Aldis vegán tejföl baromi jó, a szója tejföl elbújhat mögötte.
Vegán joghurtok, fagyik is finomak.
A méz nem hiányzik, mert az agave szirup szinte ugyanolyan.
Ami egyedül picit hiányzik, az a főtt tojás, tükörtojás, de magát a tojás ízt is lehet helyettesíteni.
Ami érdekes, a túrónak az ízét már szinte elfelejtettem, de szoktam csinálni tofukörözöttet, ami elég jó.
Az alapanyagok nem hiányoznak, de ezeket magukban korábban sem kedveltem. Nagyon ritkán ettem natúr húst, főtt tojást, vagy tejet magában. Ezeket nem tudnám annyira jól helyettesíteni, de nem is hiányzik.
A belőlük készült ételek hiányoznak néha, de otthon tudok készíteni magamnak nagyon hasonlóakat. Pl. az előző írta a tofu körözöttet, ami isteni finom. A legtöbb ételben, süteményben tudom úgy pótolni ezeket, hogy elégedett leszek a végeredménnyel, tehát főzésnél sem hiányoznak.
Akkor hiányoznak az állati összetevők, amikor étteremben/vendégségben/társaságban eszem, és a többiek olyan ételt esznek, amit nagyon szeretek, de tartalmazza valamelyiket. Például a fagyi az egyik gyengém, így nyáron sokszor kerültem olyan helyzetbe, hogy a többiek finom fagyikat ettek körülöttem, de én nem, mert mind tejből készült.
Ilyenkor sem az alapanyagát kívánom, tehát nem azt, hogy a fagyi tejből legyen, csak azt, hogy ott, abban a helyzetben én is ehessek. (Igen, senki nem tiltja, de mégsem szoktam elcsábulni ilyenkor sem.)
Ha előre tudom, hogy milyen ételt fogok megkívánni, mert pl. én hívok vendégeket, akkor készítek magamnak hasonlót a saját összetevőimből, és nem hiányzik az "eredeti".
És miért mondasz le a tojásról, ha egyébként szereted?
#4 mert nem vagyok képes egy olyan ipart támogatni a pénzemmel, ami így bánik az állatokkal. Csak a női egyedekre van szükség, mert ők tojják a tojásokat, ezzel szemben fele-fele arányban születnek kakasok is, de őket 3 kül. módon megölik kiscsibe korban:
- hatalmas zsákba teszik őket, ahol egymást agyon nyomják, illetve megfullasztják őket
- elgázosítják őket
- élve ledarálják őket
A többinek megcsonkítják a csőrét, erre azért van szükség, mert aztán eszméletlen kis helyre bezsúfolva agyon csipkedik egymást, ugyanis a zsúfolt hely miatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!