Vegán "úti kaja"?
Mit visztek magatokkal mondjuk egy egész napos útra, ha nincs alkalom beülni valahová enni?
Én normál fogyasztásúként veszek üdítőt, péksütit, szendvicset a benzinkútnál ahol megállunk, vagy valami, de ez vegán verzióban aligha működik...
Én nem főzögetek vegánnak, hanem aranyosan-kedvesen megkérem, hogy gondoskodjon a kajájáról.
Ennek az az oka, hogy még magam körül sem bírom a nagy faksznit, kevés az időm, le van egyszerűsítve az életem.
Amellett, hogy a vegetarianizmust el tudom fogadni, a vegánságot egy baromságnak tartom.
Ha útközben nem lehet venni, mert nincs, vagy nem biztos, hogy lesz vegán, akkor nyilván otthonról kell vinni. Azt biztosan meg tudjátok beszélni, hogy miket eszik otthon. Ugyanúgy lehet szendvics, lehet keksz, csak vegán verzió. Ő biztosan ismeri a vegán termékeket is. Pl..Ha eszik kekszet, akkor biztosan van vegán keksze. Ilyenekkel kéne készülni.
Az üdítők meg vegának, nem?
Hát én normál fogyasztásra sem veszek ilyeneket, viszek teát, vizet, otthoni szendvicset, vmi kekszet vagy csokit és gyümölcsöt. Ezt ugyanúgy meg tudja tenni egy vegán is, hiszen ezek mind elkésziíthetők/vannak vegán formában is.
Ütközben meg lehet venni vegán innivalót, csokit is, ha éppen olyan van. Meg gyümölcsöt lehet beszerezni, ha nem is vitt magával az ember.
Egyrészt én sem élek ilyesmivel, amiket felsoroltál, mert rengeteg felesleges szemetet termel, és egyébként sem minőségi ételek, amikre a testnek szüksége van. Ha tehetem, teszek el magamnak olyan ételt, ami megfelelő számomra.
Nem mellesleg én a helyedben a vegán illetővel egyeztetnék - mert jóindulatból én is sokszor kaptam már másoktól előre csomagolt zsemlét, amiben pl. margarin, saláta meg zöldség volt (mert hát ugye mit lehet bele tenni - gondolták - ezek a fránya vegánok nem esznek felvágottat meg sajtot). Nagyon kedves gesztus, csak éppen ha betömök 3-at együltő helyemben akkor is éhenhalok utána tápanyaghiányban meg éhségben, mert semmi kalória vagy tápérték nincs benne.
Szóval inkább kérdezd meg az ismerősödet mit szeret, de a legegyszerűbb lenne ha magának csomagolna.
"normál fogyasztásúként" sem bíznám magam arra, hogy majd útközben a benzinkúton bekapok valamit, mert szeretem, ha van olyan, amit szívesen eszek, nem eszméletlen drága és biztos, hogy nem fogy ki.
Vegánként imádok az útra rántott dolgokat vinni. Zöldséget, tofut, gombát. Igaz, hogy előző nap dolgozni kell vele, de mégis főtt étel érzetet ad, hidegen is.
Vagy megveszem a péksüteményt előre ott, ahol szoktam. A többit mind leírták előttem: szendvics, tortilla, keksz, gyümölcs, nasi. A szendvics és a tortilla ezerféle módon varriálható bármivel, amit az illető szeret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!