Az IKEA vegetáriánus hotdogja vegán? Ha igen, akkor miért nem az a neve?
Az alapanyagok között nincs semmi ami miatt nem lehetne vegánnak mondani. Valószínűleg olyan ütemben készül, ahol gyártanak állati eredetű termékeket, ezért az elméleti lehetőség megvan arra, hogy ilyen termékkel érintkeztek.
"A kifli az E-szám miatt nem biztos, hogy vegán ugye? "
Ez hülyeség, az E-számok általában teljesen természetes anyagok, pl. C-vitamin, citromsav, karotin, ezek egyáltalán nem ártalmasak és beleférnek a vegán kategóriába. (Azért van E-számként, mert egyrészt így rövidebb a neve, másrészte egységes, mivel van, aminek többféle megnevezése van és nehezebb lenne azonosítani)
Nem igaz, az E számok között van állati eredetű, van olyan amiről nem lehet tudni, mert lehet állati-, és növényi eredetű, és vannak a növényi eredetű E számok. Én azt a terméket nem veszem meg, ami a "nem biztos" kategóriában van.
A kifliben, és nagyon sok pékáruban, benne van az E471 Zsírsavak mono- és digliceridjei, ami a nem biztos kategória.
Tehát megettem a kiflit, mert először nem tudtam erről, aztán később láttam a csomagolást. A virslit viszont továbbra sem értem, miért nem vegán.
Itt egy link, tessék, de én vásárlásnál nem ezt használom, hanem egy appot, mindegy... De fent van wiki-n is, és ott is le van írva, melyik E szám milyen eredetű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!