Ki hogy csinálja a madártejet?
A madártej lényege, hogy a tojást fehéredésig kevered cukorral és ha a vaníliás tejed felforrt, akkor a hideg tejjel folyóssá kevert tej-cukor elegyet beleöntöd.
Ha te cukor nélkül akarod, arra nem tudok módszert, próbálkozz cukormentes vanília pudinggal!
Ha nem akarsz sokat a vanília krémmel vacakolni, akkor csináld azt amit én.
Veszel a boltban "Házi Krémes krém" port és hideg tejjel összeturmixolod.
Eredetileg 0,8 L tejhez kell 1 tasak, de ekkor sűrű anyagot kapsz eredményül. Ennél több tejjel próbálkozz és akkor híg marad. Kb 1,2 L.
Egyébként nagyon javaslom kipróbálásra ugyanezen vaníliás cuccot, de háztartási kekszet tördelsz bele. (negyed-fél darabokban) Isteni, mikor megpuhul a keksz. Jó fél napra beteszed a hűtőbe. Én jobban szeretem, mint a madártejet és nem is kell vele sokat szöszmötölni. Ez utóbbinál is hígabb kell legyen a vanília öntet, mert a keksz sok folyadékot felszív.
50 F
Csak tudnám mi volt a gond a 2-es válasszal ?
Ti nem egy híg pudingból csináljátok a vaníliás részét a madártejnek ?
Én a főzés nélküli változatát javasoltam.
Érthetetlen, hogy miért nem jó ?
A klasszikus madártej sűrítőanyaga a tojássárgája, nem a pudingpor.
A fehérjét valamilyen szilárd édesítővel fel lehet verni pl xilit, a tejbe bármilyen jó.
Kedvem támadt kipróbálni a tojás sárgás madártej receptet.
Azt kell mondjam Ti csak egyétek ezt , én meg házi krémes krémmel csinálom.
Klasszisokkal jobb az íze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!