Vérszilvából (mirabolán, mirabella) szoktatok valamit csinálni?
Olyan sok fa van, és így maga a gyümölcs ingyen lenne, nagyon nem mindegy, mert ha meg kell venni, akkor többe kerül a befőzés, mintha a kész lekvárt vagy befőttet venném meg.
A szomszéd üres telken is van egy fa, azon gondolkodom, leszedem, évek óta nem volt kint senki. De amúgy se kell a kutyának se, vadon nő ez a fa, meg az utcákon is ezt ültetik díszfának.
Személyes tapasztalatokat kérnék, goggle-ban már szétnéztem.
Személyes tapasztalat:
Főztem belőle lekvárt, de teljesen jellegtelen ízű, csak a cukor dominált.
Viszont a következő évben valamivel összefőzve(citrom, sárgadinnye) nagyon finom lett.
A férjem vegyes pálinkába teszi, arról nem tudok nyilatkozni, hogy mennyit számít, de biztos van értelme, mert szorgosan szedi.
Köszönöm!
Én nem szeretem a pálinkát, lekvárt akartam.
Eszköz nélkül esélytelen kimagozni, szóval kb 2 kiló után feladtam.
Nagy mennyiségben jó lehet, amit írtál, pl, épp pálinkának, aki szereti...
Hiszen ingyen van a gyümölcs.
De ha a pálinka is rossz, akkor kár érte.
Egyszerű gyümölcslevest főztem végül belőle, na arra tökéletes volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!