Vad kajszi vagy vad őszibarack alany a jobb barna vályogtalajon a sárgabaracknak?
Azt hiszem ahova ültetni szeretnék ott ilyen a talaj.
Mondjuk nyáron elég száraz.
Azért gondoltam ezekre,mert azt olvastam, hogy a miarbolán alanyon nagyobb eséllyel kap gutaütést a kajszi, mint ezeken. Gondoltam megpróbálok magamnak oltani.
Vadőszibarackon kis termetű és rövid életű lesz.
Én meg azt olvastam, hogy a 100 éves óriási sárgabarackok kivétel nélkül koronaszintben mirabolanra oltott fák.
Ha rendes növényvédelmet alkalmazol (különös tekintettel a rezes lemosásra), akkor elég jó eséllyel elkerülhető a gutaütés.
De azért olts vadkajszira, ha van alanyod, mit lehet tudni.
Valamelyik szaklapban azért írták a koronaszintbe oltást, mert a sárgabarack nem nevel elég jó törzset. Bármi baja van a fának, akkor az egész törzsön hosszában végig elhal egy sáv. Mirabolan törzs ezzel szemben egészséges, sima külsejű marad.
Nekem is van egy 30 éves óriási fám, 3,5 mázsa volt rajta a csúcs, azt is elkapta a gutaütés még fiatalon (utána elkezdtem permetezni, és helyrejött), és ezért egy korhadt sáv van a törzsében az egyik oldalon, a talajtól az ágakig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!