Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sok meggyet hogy hasznositotok...

Sok meggyet hogy hasznositotok? Magozni nem akarozik, probáltam befottet, lekvárt, de 10 böl 5 megromlott, nem tudom iért. Nem kinlodnék az eltevesevel, sok cukor elmegy, es dobhatom ki.

Figyelt kérdés
Tippeket,tanácsokat várok,koszi!
2019. júl. 3. 13:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
44%
Pálinka.
2019. júl. 3. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
68%
Fagyaszd le. télen jó lesz levesbe, sütikbe.
2019. júl. 3. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
49%

Valamit elronthattál, nekünk soha nem szokott tönkremenni a befőtt/lekvár.

Leírnád hogy csináltad?


Egyébként a magozott meggy nem sokkal melósabb mint pl a lekvár. Vagy lehet belőle pálinka.

2019. júl. 3. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
38%

Akkor nagyon bénán raktad el, mert nem fog megromlani a befőtt! Fagyasztani is tudod, de ahhoz ki kéne magozni.

befőtt: alaposan kimosod az üvegeket, fedőket és kifőzöd forró vízben!

bő vízben vagy 3x alaposan átmosod a leszárazott meggyeket, üvegbe rakod. Üvegenként teszel bele 3-4 evőkanál cukrot. Forralsz vizet, lehűtöd és a meggyre töltöd. Celofánt raksz az üvegre, szórsz rá 1 kávéskanálnyi nátrium-benzoátot és jól rácsavarod a tetőt.

Széles nagy lábosba rakod az üvegeket, felöntöd vízzel (az üveg nyakáig kb.) és lassú tűzön elkezded melegíteni. A forrástól számított 15 percig még főzöd és kész.

Újságpapírral bélelt kosárba rakod, paplannal, pokróccal jól befeded. 2 nap múlva pakolhatod ki a kamrába.

Ez nagyon gyorsan megvan és egész télire van meggyed. Egyszerű.

2019. júl. 3. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
54%

Befőtt csak akkor romlik meg ha az elrakásnál valami szennyeződés kerül az üvegbe. Vagy nem zártad le teljesen légmentesen. Én régen szörpöt csináltam meggyből 2 nagy meggyfám volt, annyi termés volt rajta hogy 2 db 60 literes hordót megpakoltam vele gond nélkül.

Én egyik hordóból régen pálinkát csináltam. Kimagoztuk ismerősökkel, családdal, haverokkal, másik hordónyiból pár dobozzal lefagyasztottunk hogy télen süteményekbe legyen, volt amiből befőttnek tettünk el de nem sokat mert annyira nem esszük meg, és volt amiből szörpöt csináltunk.

Nekem volt itthon 15 éves meggyszörpöm, semmi adalékot nem tettünk bele némi cukrot maximum és ennyi és 15 év után is teljesen iható állapotba volt. Persze az üveget teljesen tele töltöttük és légmentesen zártuk le, plusz sötét hűvös helyen volt tárolva pincébe. Az az egy üveg is egy régi szekrény aljában volt valószínűleg egy pakolásnál valamiért oda került és ott maradt.

Már az egyik meggyfám nincs meg, mert egy vihar 5-6 éve leszakította a fa felét kb, és mivel elég csonkának nézett ki, meg a többi nagyobb ág is veszélyes volt így inkább kivágtuk teljesen és a helyére cseresznyét ültettünk. A másik még megvan de abból is levágtunk jó nagy ágakat, mert az alapvetően alacsony fajta viszont szélességre kegyetlenül megtudott nőni és bizony már annyira hosszúak voltak az ágak hogy már amikor volt rajta termés akkor kisebb lécekkel kellett alátámasztani hogy ne törjön el. Azóta nincs rajta sok termés, igaz nem is akartuk hogy sok legyen mert idő nincs ezekkel foglalkozni hogy leszedni, meg feldolgozni, csak annyi van rajta pár éve amennyit lefagyasztunk meg megeszünk ami 3-4 kosár kb, plusz elszoktam osztogatni, vagy cserélni.

2019. júl. 3. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
36%
Ha a lekvárt elrontottad akkor ne csinálj pálinkát, mert kihal a család/ismerősök.
2019. júl. 3. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
74%
Fagyaszd le. De ha magozni sem akarsz, nem tud rajtad senki segíteni. Magozva lehet belőle csinálni nyáron fagyit, télen forró gyümölcs levest.
2019. júl. 3. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
49%

Én kimagozom és megfőzöm, közben össze turmixolom .

Fahéj, szegfűszeg bele és izlés szerint cukor.

Kb 3 liter meggyhez még 5-6 liter vízet adok, de lehetne több vizet is adni hozzá mert így elég sűrű.

Lehűtve nagyon finom ital van belőle.

Na én ezt fagyasztom le, ásványvizes palackokba.

2019. júl. 3. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 A kérdező kommentje:
Koszi a válaszat,a lebénázoknak kulonosen," kedvesek "vagytok
2019. júl. 3. 14:44
 10/14 anonim ***** válasza:
75%
Rakd be fagyasztóban. De előbb-utóbb magozni kell, ha csak nem akarsz köpködős sütit vagy akármit belole. Ezt nem sertésbol írtam, de volt 1 ismerősöm , aki mindig ugy csinálta a cseresznyés rétest, h előtte nem magozta ki. Szerintem így valaki neki se álljon sütit csinálni.
2019. júl. 3. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!