Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A kukoricaliszt és a kukoricak...

A kukoricaliszt és a kukoricakeményítő ugyanaz, vagy teljesen más?

Figyelt kérdés
2019. jún. 27. 19:07
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Majdnem teljesen más. Annyi hogy mindkettő kukoricából van.

Ezen kívül tök más. Színben, állagban, viselkedésben..

2019. jún. 27. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
A kukoricakeményítő nem tartalmazza a kukorica teljes anyagát, csak a keményítőtartalom van kiszedve (gondolom kioldva) belőle.
2019. jún. 27. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

(Ez igaz amit a 2-es ír, a magyar kukoricalisztre, mert ugye nálunk a liszt az a gabona megőrölve mindenestől.

De egyébként érdekesség képpen, -azért is írom zárójelesen)

a legnagyobb kukoricaliszt fogyasztók, a mexikóiak kukoricalisztje, a masa harina, teljesen más.

Először is leáztatják róla a héját, ezen kívül az áztatás során olyan kémiai folyamatok mennek végbe, ami megváltoztatja a leendő kukoricaőrlemény tulajdonságai, vízfelvevő képességét, stb, hogy meg lehessen belőle csinálni a klasszikus tortillás ételeiket.

Enélkül tésztát se tudnának belőle csinálni. Mint ahogy a magyar kukoricalisztből se lehet.

Na és ezek után szárítják ki és őrlik lisztté. )

2019. jún. 28. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!