A kukoricaliszt és a kukoricakeményítő ugyanaz, vagy teljesen más?
Majdnem teljesen más. Annyi hogy mindkettő kukoricából van.
Ezen kívül tök más. Színben, állagban, viselkedésben..
(Ez igaz amit a 2-es ír, a magyar kukoricalisztre, mert ugye nálunk a liszt az a gabona megőrölve mindenestől.
De egyébként érdekesség képpen, -azért is írom zárójelesen)
a legnagyobb kukoricaliszt fogyasztók, a mexikóiak kukoricalisztje, a masa harina, teljesen más.
Először is leáztatják róla a héját, ezen kívül az áztatás során olyan kémiai folyamatok mennek végbe, ami megváltoztatja a leendő kukoricaőrlemény tulajdonságai, vízfelvevő képességét, stb, hogy meg lehessen belőle csinálni a klasszikus tortillás ételeiket.
Enélkül tésztát se tudnának belőle csinálni. Mint ahogy a magyar kukoricalisztből se lehet.
Na és ezek után szárítják ki és őrlik lisztté. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!