Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sertéshúsra jó receptötletek?

Sertéshúsra jó receptötletek?

Figyelt kérdés
van otthon a fagyóban disznóhusi, pörköltet lehetne csinálni belőle, de valami mást akarok. meg van még combja is. valamelyikből valami jó kis húsos kaja, amihez azért nem kell nagybevásárlást csinálnom? mert gondoltam a rántott húsra, de az uncsi, volt eszembe a tokány, de a párom nem rajong érte. valami jó ötletek?
2010. júl. 9. 10:01
 1/5 anonim ***** válasza:
brassói
2010. júl. 9. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Brassói aprópecsenye
2010. júl. 9. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Alföldi tokány.


30 dkg sertéslapocka vagy comb

1 vöröshagyma

1 ek zsír

3 gerezd fokhagyma

20 dkg zöldbab

1 zöldpaprika

1 paradicsom

3 ek. tejföl

petrezselyem

pirospaprika


A sertéshúst apró kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, és így 10-12 percig sűrűn keverve megpirítjuk. Ekkor kevés pirospaprikát és 1 dl vizet adunk hozzá. Megsózzuk és beletesszük a préselt fokhagymát, és tovább pároljuk. Eközben feldaraboljuk a zöldbabot, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Mikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, beletesszük a zöldségeket is a lábosba. Amikor minden puhára főtt, behabarjuk a tejföllel, rászórjuk a felaprózott petrezselymet. Galuskával a legjobb tálalni.

2010. júl. 9. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Tokaji pecsenye.


4 szelet sertéshús

3 dl fehérbor

2 zsemle

10 dkg gomba

1 kanál paradicsompüré

15 dkg vegyeszöldség

1 tojás

2 szem szegfűbors

1 dl olaj

1 dkg pirospaprika

fehér bors

petrezselyemzöld


A zöldséget és a gombát - enyhén megsózva - megpároljuk.

A zsemléket 2 deci borba áztatjuk, majd szétnyomjuk, és hozzákeverjük a párolt gombát és zöldségeket, valamint a felaprózott petrezselymet. Ezután az egészet ledaráljuk, majd hozzákeverjük a tojást, a borsot, sót, szegfűborsot. A sertéshússzeleteket kiklopfoljuk, majd ezt rákenjük. Az összeset felgöngyöljük, megtűzzük, majd olajban átsütjük. Ezután a paradicsompürében és a maradék borban teljesen puhára pároljuk.

2010. júl. 9. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
göngyölthús, gombásszelet, lecsósszelet.vagy jól bepácolni a husit és úgy megsütni.
2010. júl. 9. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!