Sertéshúsra jó receptötletek?
Alföldi tokány.
30 dkg sertéslapocka vagy comb
1 vöröshagyma
1 ek zsír
3 gerezd fokhagyma
20 dkg zöldbab
1 zöldpaprika
1 paradicsom
3 ek. tejföl
petrezselyem
pirospaprika
só
A sertéshúst apró kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, és így 10-12 percig sűrűn keverve megpirítjuk. Ekkor kevés pirospaprikát és 1 dl vizet adunk hozzá. Megsózzuk és beletesszük a préselt fokhagymát, és tovább pároljuk. Eközben feldaraboljuk a zöldbabot, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Mikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, beletesszük a zöldségeket is a lábosba. Amikor minden puhára főtt, behabarjuk a tejföllel, rászórjuk a felaprózott petrezselymet. Galuskával a legjobb tálalni.
Tokaji pecsenye.
4 szelet sertéshús
3 dl fehérbor
2 zsemle
10 dkg gomba
1 kanál paradicsompüré
15 dkg vegyeszöldség
1 tojás
2 szem szegfűbors
1 dl olaj
1 dkg pirospaprika
só
fehér bors
petrezselyemzöld
A zöldséget és a gombát - enyhén megsózva - megpároljuk.
A zsemléket 2 deci borba áztatjuk, majd szétnyomjuk, és hozzákeverjük a párolt gombát és zöldségeket, valamint a felaprózott petrezselymet. Ezután az egészet ledaráljuk, majd hozzákeverjük a tojást, a borsot, sót, szegfűborsot. A sertéshússzeleteket kiklopfoljuk, majd ezt rákenjük. Az összeset felgöngyöljük, megtűzzük, majd olajban átsütjük. Ezután a paradicsompürében és a maradék borban teljesen puhára pároljuk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!