Mi lesz a vacsora? Nyári recept gyűjtés?
Olyan vacsora ötleteket, ételeket várnék amit ebben a melegben lehet kivitelezni..
Bent a lakásunkban 28-29 fok van, ha főzök akkor 31 körül, ami rettenet..:(
Milyen ételek vannak,amihez nagyon minimálisan kell használni a tűzhelyet?

#10 vagyok, vagy pl. 4 napra:
Elsô nap kifôzöl penne tésztát, két felé osztod, aznapra készítesz paradicsomos tésztát (veszel Barilla tésztaszószt, összekevered, tetejére mini mozzarella golyók és kész is). Másnapra majonézes tonhalas tésztasaláta a maradék pennébôl.
Harmadik nap készítesz rizi-bizit, ebbôl is két napra, aznapra grill csirkemell hozzá és ubisali, vagy savanyúság. Negyedik napra sütsz hozzá tükörtojást.

Nálunk ma
lecsó és görögdinnye
Holnap
zöldborsó leves karajcsonttal és epres palacsinta
Tervben van a héten:
Töltött karalábé vagy töltött paprika
Sült hekk, petrezselymes krumpli, kovászos uborka
Húsleves, levesben főtt hús kaporszósszal,
Kukoricasaláta, fűszeres rántott karaj

Csak aztán vigyázz 15-ös, hogy amikor +35 fokban este 10-kor túrja magába a férjed a körömpörköltet, vagy a töltött káposztát, nehogy a torkára szaladjon egy öklömnyi hús a nagy röhögésben!
Nyári vacsorákról szólt a kérdés, normál embereknek, akik akár fizikai munkát is végezhetnek, nem este zabálják tele magukat mindenféle testes kajával.

Még mindig #10 vagyok:)
Bepácolsz csirke felsôcombfilét vagy csirkemellet fokhagyma-olívaolaj keverékbe reggel. Este gyorsan meggrillezed és készítesz hozzá majonézes kukoricát.
Vagy készítesz sajttálat+friss zöldségek+felkarikázol hozzá sokmagvas bagettet (csak zárójelben, ehhez innék egy behûtött rozét:)

Én kannibál vagyok.
Senki nem akar vacsorára jönni.
:)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!