Másnak is kemény a langallója?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Nekem régebben volt ezzel problémám. Pláne strandon.
Nem gondolnám akkora problémának, igazából örülnék neki ha néha most is olyan kemény lenne.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
XD Csóri kérdező, hogy széttrollkodjuk! :D
(Alapból is lehet picit lágyabbra csinálni a tésztát, meg inkább úgy csináld, hogy vékonyabb tészta, de nagyon gyorsan süsd. A lassú sütéstől kemény, mert túl sok vizet veszít.
Na jó, ezt tényleg csak így zárójelben fűztem hozzá, visszaadom a szót a trolloknak! :))
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
De vicces kedvükben vannak itt a válaszolók! :D De ez itt a sütés-főzés kategória, nem a szexualitás.:)
A recept ami szerint készítem a langallót (kenyérlángos):
1 kg liszt
6 dl tej
2 ek. olaj
4 dkg élesztő
só, cukor
Élesztőt felfuttatjuk, majd a liszben elkeverjük, összegyúrjuk, 2 órát pihentetjük, majd nyújtjuk, és 180 fokon 20-30 perc alatt megsütjük.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Bocsánat, én azt hittem, trollkérdés, és a langalló egy metafora a tudjuk micsodára.
Köszönöm, ma is tanultan valami újat! ^_^
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Amikor ilyen válaszokat (#4) olvasok, mindig elgondolkodom, hogy miért is nem javítja ki a csatol receptet a kedves válaszoló, ha már egyszer ezt hiányolta!
Egy ilyen "válasz" még a trollkodásnál is értelmetlenebb, mert még röhögni se lehet rajta! Az okoskodás az megy, mikor teljesíteni kéne, akkor jön a hirtelen halál. Lassan az egész ország ilyen emberekből áll.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Egy 1kg liszthez szerintem kevés a 4 dkg élesztő.
Vízzel szoktam készíteni. Gyakorlatilag készítek egy pizza tésztát. Ezt először 8 percig sütöm, kicsit megbökdösöm villával, hogy egyenletesebben süljön. Aztán erre a tejföl, szalonna, stb. Utána 8 percig sütöm, gyakran ránézve, ha jó, előbb is ki lehet venni.
A sütőt pizza funkcióra állítom.
Akkor is lehet kemény, ha nem elég lágy a tészta, kevés benne a víz/tej, és akkor is, ha túl sokáig dagasztod.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A pompos (másnéven langalló, kenyérlángos) tésztájába áttört főtt krumplit szoktam tenni, amitől nagyon finom puha lesz a tészta.
Próbáld ki ezt a receptet, megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!