Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Másnak, hogy sikerült?

Másnak, hogy sikerült?

Figyelt kérdés

Elsősorban azokhoz szól a kérdésem akik már megpróbáltak házi májkrémet készíteni. Most próbáltam először és hát..... érdekes lett.

[link]

Ezt választottam, gondoltam ezen nincs mit elrontani olyan egyszerű és jól is néz ki. De amit én kaptam egy zöld massza lett :I

Annyit változtattam, hogy nem tettem bele az egész vajat a hagymához hanem hagytam, hogy később turmixolásnál majd hozzáadom.. azthittem úgy majd krémesebb lesz. Lehet ezért lett más színű a máj is?



2016. júl. 20. 12:51
 1/4 anonim ***** válasza:
76%

Én így készítem . A máj mindig más színű lesz turmixolás után attól függ ,hogy mennyire sütötted meg a májat. Sőt a gőzölés után is változik a színe.

Májkrém házilag

1kg kiló csirkemáj

5-6 EK kacsazsír (vagy vaj, de kacsazsírral finomabb)

2 nagy fej hagyma, vagy pár fej más hagyma esetleg édes hagyma.

5-6 gerezd fokhagyma

Só és frissen őrölt bors

1 EK morzsolt majoránna

A hagymát fél karikára vágom, és kevergetve üvegesre dinsztelem a kacsazsíron. Ha már kezd karammellizálódni, hozzáadom a zúzott fokhagymát, majd a megmosott, letisztított darabolt májat. Tekerek rá borsot és bőven adok hozzá majoránnát. Lefedem és néhány percig békén hagyom, aztán le ellenőrzöm a készültségi fokát. Addig sütöm csak, míg egy villát beleszúrva a távozó szaft nem vörös. Akkor leveszem a tűzről, sózom és botmixerrel pépesítem. Van, hogy ilyenkor öntök hozzá egy kis konyakot, volt, hogy kevertem bele szárított vörösáfonyát. Van, aki mazsolát is tesz bele a . Csatos üvegbe kanalazom és hagyom kihűlni, majd beteszem a hűtőbe dermedni eláll 1 hétig. Ha nagyobb mennyiséget készítek kisebb steril üvegekbe teszem. Az üvegeket lezárom, és a sütőbe teszem víz fürdőbe 130-150C ra 1órára..

Bármilyen más májból lehet készíteni, csak ahhoz máj fajtához illő fűszerét kell választani a majoránnán kívül.

Szárnyas májhoz: majoránna, fokhagyma.

Sertéshez: majoránna, fokhagyma, kakukkfű

Bárány májhoz. menta, rozmaring, zsálya, fokhagyma,

Marha májhoz. kakukkfű, rozmaring, majoránna, fokhagyma.

2016. júl. 20. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
A zsírral biztos finomabb. Köszönöm szépen, ki fogom próbálni. :D
2016. júl. 20. 13:46
 3/4 anonim ***** válasza:

Azért zöldült meg a máj mert nem lepte el a zsiradék amikor sütötted.

Jól gondoltad,hozzá kellett volna tenni az összes vajat.

Én ha csirkemájból készítem,beáztatom előtte 1-2 órával tejbe, akkor nem véres a máj ,és a keserű íze is eltűnik.

2016. júl. 20. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Ez nem valami jó recept. 30 deka májhoz 15 deka vaj, iszonyúan zsíros massza.

Persze nem akarom kritizálni, mert nem próbáltam, ez csak első olvasatra a véleményem.

Ahogy én készítek házi csirkemáj pástétomot.

Egy nagyobb fej hagymát kevés zsíron megdinsztelek, és megsütök rajta fél kiló tisztított csirkemájat.

Közben megfőzök 3-4 tojást (mérettől függően ) keményre.

A megsült hagymás májat ledarálom, utána a tojásokat.

Jön a fűszerezés. Sót, borsot, majorannát, kevés pirospaprikát teszek rá és mustárt. Villával összekeverem, és annyi tejfölt teszek hozzá, hogy krémes állagú legyen. Ízlelgetni kell, hogy a fűszerek, a mustár elég-e. Ha kellően pikáns, fedeles dobozba rakom.

Ebből elég sok lesz, fele mennyiségből is lehet.

Puha kenyérrel, csemege uborkával isteni finom, de mi nagyon szeretjük pirítósra kenve is, friss paprikával, paradicsommal.

Boltit soha nem veszek, mindig ezt a házi májpástétomot készítem.

2016. júl. 20. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!