Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek a vacsoravendégeknek?

Mit főzzek a vacsoravendégeknek?

Figyelt kérdés

este jönnek hozzám páran előételnek valami hideget gondoltam a desszertet is kitaláltam csak a főételt nem,

nem tudok nagyon főzni, de azért valami egyszerűbb de mégis nagyszerű recepttel megbírkózok

ilyeneket várok:) köszönöm


2010. júl. 8. 09:47
 1/10 anonim ***** válasza:
mi az előétel és mi a desszert?
2010. júl. 8. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
előétel sonkatekercs desszert mg ilyen pudingos süti
2010. júl. 8. 10:09
 3/10 anonim ***** válasza:
77%

Ha nem puccosak a vacsoravendégeid készíts rakott krumplit főételnek.

Isteni.


megpucolsz 75 deka krumplit, megfőzöd, majd felszeleteled 0.5-1 cm szeletekre.

keményre főzöl 4-5 tojást, majd szeleteled

kb 40 deka kolbászt felszeletelsz

és szépen sorbarakod egy tepsibe: 1 réteg krumpli, 1 réteg kolbász, 1 réteg tojás, és előről...

Végül az egészet nyakon öntöd kb fél liter tejföllel.

sütő 200 fok, 45 perc.

Isteni kaja, és pikk pakk kész.

2010. júl. 8. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

sonkatekercs és puding közé egy carbonara spagetti illik


[link]

2010. júl. 8. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
kicsit puccosabbra gondoltam:D de köszönöm:):)
2010. júl. 8. 10:27
 6/10 A kérdező kommentje:
ez a spagetti viszont nem rossz
2010. júl. 8. 10:28
 7/10 anonim ***** válasza:
mexikoi csirke erdekel?egyszerü
2010. júl. 8. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Csirkemell zöldséggel


Hozzávalók:


brokkoli kelbimbó vagy karfiol(mirelit is lehet) csirkemell (szeletekre vágva gazdaságosabb) 3 dl tejszín liszt majoranna oregáno vagy bazsalikom só


Elkészítés:


A zöldségeket a fûszerekkel félpuhára fõzzük, melyet egy kivajazott jénaiba kell helyezni. A húst lisztbe forgatjuk és margarinban hirtelen átsütjük. Ha mindegyik hús átsült, akkor visszahelyezzük mindet a serpenyõbe s ráöntejük a tejszínt és fedõ alatt kb 5-10 percig pároljuk. Figyelni kell mert kifuthat.(A fedõt nem kell teljesen rátenni.) A hússzeleteket a zöldségre helyezzük és utána ráöntjük a szaftot. Fólia alatt kb 30-40 percig sütjük. Akkor jó, ha piros a teteje

2010. júl. 8. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Csevap (Szerb specialitás)


Hozzávalók:


40 dkg darált marhahús, 20 dkg darált sertéshús, 4 gerezd fokhagyma, bors, só, 1-2 kanál olaj, 4 fej vöröshagyma


,


A kétféle húst a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával jól összedolgozzuk, majd kb. 5 cm hosszú és 2 cm széles kolbászkákat formálunk belőle vizes kézzel. Olajon kisütjük, és sok apró kockára vágott vöröshagymával ,sültkrumplival

2010. júl. 8. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
.........tálaljuk.
2010. júl. 8. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!