Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki ismeri "békebeli"...

Valaki ismeri "békebeli" prósza receptjét?

Figyelt kérdés
A neten kutakodva sok "prósza" receptet találtam, de a legtöbb kép alapján még csak nem is hasonlított arra, amit keresek :( Gyermekkoromból arra emlékszem, hogy krumplikarikák voltak leöntve valami tésztával, talán sós palacsintatésztával. Tepsiben megsütve. Receptek között vagy olyat találtam, ami édes, lekváros, vagy kelt, vagy kukorica alapú.. Ha valaki tudja, mire gondolok, s át tudja küldeni a receptet, megköszönném :)
2019. jún. 5. 19:51
 1/8 anonim ***** válasza:
90%

Évekkel ezelőtt olvastam itt, hogy egy kikent tepsibe szépen bele van helyezve a karikákra szelt krumpli és le van öntve sűrű palacsinta tésztával. Megcsináltam már többször is, nekem ízlik. Sajnos arányokat nem tudok, mert a palacsinta tésztát mindig érzésre keverem.

Amit felénk prószának neveznek, abban reszelt krumpli, tojás, aludt tej és liszt van. Ezt serpenyőben sütik, mint a palacsintát. Csak vastagabb.

2019. jún. 5. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, akkor jól sejtettem, hogy palacsintatésztával volt nyakon öntve. :) Hétvégén nekiugrok :)
2019. jún. 5. 21:38
 3/8 Noblesse Oblige ***** válasza:
78%

[link]


Nem erre gondolsz? Én úgy tudom, hogy a kefír/aludttej miatt sűrű a tészta, ez minden prósza receptben szerepel.

2019. jún. 6. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én kicsit sűrűbbre szoktam csinálni, mint a palacsintatészta, több lisztet rakok bele. És igen, a krumplikarikákat szokták nyakon önteni vele :)
2019. jún. 6. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is sűrűbbre kavart palacsinta tésztával ismerem, és a krumplit nem késsel darabolni, hanem uborkagyalun szelni. Rétegenként só-bors megy rá, és utána a nyakába önteni a bekavart tésztát. Jaj, de finom!
2019. jún. 6. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) Megnéztem a linken szereplő ételt; picit hasonlít, de nem ugyanaz. Bár az is jól néz ki. :) Hú, én is imádom, de jópár éve nem ettem, s a régi jó recepteket sajnos netről kell vadásznom.
2019. jún. 6. 14:34
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Amit én ismerek abba krumpli, liszt, tojàs, tejföl, aludt tej/kefír van összekeverve fűszerekkel. De nem karikázva, hanem reszelve van a krumpli benne. Így néz ki kisütve.

[link]

2019. jún. 7. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 Noblesse Oblige ***** válasza:
Megcsináltam a leírás alapján és nagyon ízlett a páromnak is! Köszönöm a receptet! :)
2019. jún. 11. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!