Hogy reprodukálhatnám itthon ezt a tésztát?
IGazán nem lehet enyiböl kitalálni, föleg, hoyg magáról a kész ételröl nem sokat írtál - a szószban mi volt egyáltalán, mert az is lényeges lehetne.
Egyébként nem kizárt, hogy az adott étterem specialitása vagy saját találmánya, akkor még nehezebb tippelgetni.
Amit lehet: a tésztát kifözöd, a csirkemellet kevés olajba átsütöd. Az aszalt paradicsomot apróra vágod, elkészíted a mártást - vagy besamel tipusú vagy paradicsomosabb a mascarponéval.
A formába alulra teszel kevés mártást, rá a tésztát, erre a csirkemellet meg a paradicsomdarabokat, meg a mascarponét, a tetejére a többi mártást, rádarabolod a mozzarellát és megsütöd.
Itt nézd végig a képeket, hátha ráismersz valamelyikre:
A szósz piros (paradicsomos) vagy fehér (tejszínes) volt?
Volt benne füstölt íz (esetleg Serrano)?
Hogy reprodukálhatnád?
Azt nem tudom, csak annyit hogy lehet kapni nálunk eredeti olasz fűszerkeveréket üvegben. Én minden olasz ételbe abból teszek, még a pizza tésztába is.
Igen, a pizzatésztába is, úgy, hogy előtte 1 dl. vízbe beáztatom, hogy ne legyen száraz és ezt a vizet öntöm a liszthez. Nem az én találmányom, Bolognában tanultam egy pizzeriában.
Ha ezt a keveréket használod, garantáltan olaszos lesz a szószod, különösen, ha a tányérodon még megszórod eredeti parmezánnal az ételt.
Bocs, valamiért nem jó a link, megpróbálom újra:
#8
Nekem az előzőek is tökéletesen működtek, csak az egészet kell bemásolni a keresőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!