Lehet vadas marhát olajos pácban is tenni?
Én csak így pácolom és így készítem a vadast:
Nagy vadász és jól főző környéken élek, de ezt a zöldséges vízben rohasztást most hallom először.
Amit leírtál az nem pácolás.
Mindenki másként csinálja!
Hagymát dinsztelek, majd beleforgatom a felszelt marhahúst, a karikára szelt répát-gyökeret, fehéredés után felengedem, sót-borsot-babérlevelet rá, és födő alatt amíg a hús megpuhul. A vizet közben pótolni kell. Majd a megpuhult marhát kiszedem, a zöldséget visszasütöm zsírjára, turmixolod, és vissza a tűzhelyre. Tejfölös habarást rá, mustárt + egy kis cukrot ízlés szerint, és visszarakni bele a húst. Valójában gombócot főzni mellé, de finom főtt rizzsel is.
Éttermi konyha szakácsától tanultam. Nekem ízlik.
Nem csak lehet,hanem KELL IS!
A tökéletes receptet a 2-es leírta, ez az igazi vadas.
Az már más dolog, hogy sokan főznek egy húslevest, szednek ki levet és zöldséget, összeturmixolják, behabarják tejföllel és liszttel, mustár+cukor, hozzá spagetti és kész a "vadas".
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy spórolásból én még soha nem csináltam így, még nyomokban hasonlít is, de igazából nem ez a vadas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!