Csikemellből mijen kajákat lehet csinálni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
én elég sokmindenhez csirkemellet használok.
Raguleves, rántott csirkemell, gyros (simán összekever gyros fűszerkeverékkel és megsütöm)...
milyen jellegű ételre gondoltál?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A csirkemell a legértéktelenebb része a csirkének. Száraz,szálkás,ahogy régen mondták: nyögvenyelős. Sütve,rántva pedig olyan,mint a cipőtalp.
Csak előzőleg bepácolva,valamilyen szószban készítve lehet jóízű,ehető kaját csinálni belőle.
Igaz,sokan megegstik így,is,de azok még nem ettek jól elkészített ételt vagy nem igényesek arra,hogy mit esznek és mit tesznek a család asztalára.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
15:14
A csirkemell tápanyag szempontjából a legértékesebb része a csirkének. Jól elkészítve omlós, ízletes. Akik azt hiszik, hogy rágós, cipőtalp szerű, azok még nem ettek jól elkészített csirkemellet.
Kérdésre válaszolva:
Darálva: csilisbab, bolognai
Szeletelve: rántotthús, natúr szeletek, mustáros, mézes mustáros, borsós-, kukoricás hús, sajtos tejszínes
Kockákra vágva: szintén tetszőlegesen fűszerezve szinte bármi, gyros, salátákba, pizzára, (meleg)szendvicsre
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Na aki azt írta hogy a csirkemell rossz, megsúgom szakács vagyok és hát pont ez az hogy ezt szeretik a modern táplálkozásban.
A kérdésedre a válaszom pedig a következő:
Lehet elkészíteni többféle módozaton pl, óvári, magyaróvári, par-mentier, hortobágyi tölteléknek, vajas pástétom királynő módra, király csirkemellnek, különböző ragukkal ezalatt értem a stendert tejszínes gombás ragut, lehet egy jó asszony esetleg parasztos raguval, ha esetleg párolni szeretnék akkor ajánlom a csirkemell magyarosan vagy másik változata a csirkemell palatinus módra (ha kell recept akkor írj privát üzit :P)
és még leírom a saját receptem. a kockára vágott csirkehúst ízesítjük sóval, fehér borssal, fűszerezzük majoranna, oregánó, bazsalikom, kakukkfű hagyod kb 15-20 percig állni majd lisztbe forgatod és megsütöd kevés oliva olajon (ügyelj arra hogy ne az összeset tedd bele) ne süsd pirosra mert csak kiszárad, süsd zaftosra. majd ha kisült az összes, tegyél a visszamaradott olajba egy kényelmi terméket (húsleves kockát) picit futtasd meg, tegyél bele lisztet és picit pirítsd, majd tejszínnel engedd fel, ebbe is az olasz fűszerek forrald mártás állagúvá. én párolt rizzsel és vegyes zöldségkörettel tálalom, tetejére parmezánsajt.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Utolsó:
ugyan ilyet szoktam én is csinálni, mint amilyet leírtál. Nekem is saját recept volt :|
Mindenesetre nagyon finom (és még csak szakács sem vagyok) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!