Hogyan lehet jól tejberizst készíteni?
Utolsó!
Próbáltad? Én kb 30 éve így készítem.
Tejberizs, ahogy én készítem.
Hozzávalók:
250 gramm rizs
fél teáskanál só
kb. 2 deciliter víz
kb. 1 liter tej
1 tasak vanília cukor
Fél citrom vékonyan meghámozott héja
2-3 evőkanál cukor
Elkészítés:
A rizsre annyi vizet öntök, amennyi fél ujjnyira ellepi, bőségesen sózom, és alacsony lángon, kevergetve addig főzöm, míg be nem szívja az összes vizet. Ráöntöm a tejet, hozzáadom a cukrot és a vaníliát és alaposan elkeverem. Nagyon alacsony lángon főzöm, míg az összes tejet fel nem szívja. Ha elérte a kívánt állagot, megkóstolom, és ha szükséges, adok még hozzá tejet. Kicsit folyósnak kell lennie akkor lesz lágy és krémes. A folyadék mennyisége nagyrészt a rizs minőségétől függ, ezért nem szoktam egyben ráönteni a liter tejet, hanem inkább a végén teszek még hozzá, ha szükséges. Tálalás előtt a citrom héját természetesen kidobom belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!