Hogyan lehet jól tejberizst készíteni?
fėl literhez kell kb 9-10 dkg rizs.
lassú tüzön fedő alatt párolni. de nem elég 10 perc. 25-30 percig legalabb főzni kell hogy megpuhuljon.
Köszönöm a válaszokat. Pontos adatokat, ha lehet: mennyi víz, mennyi ideig előfőzni a rizst (a "gondolomra" anyám receptje ...)vízben, félig kell-e megfőzni a riszt vagy csak előfőzni; utána mennyi tejet kell hozzá önteni, a vizet le kelle-e róla önteni, vagy csak hozzá a tejet? És végül az egészet mennyi ideig kell főzni.
Sorry. Egyedül maradtam és nem tudok főzni. Köszi.
Az elöfözés teljesen értelmetlen dolog.
A rizst kiméred bögrével vagy pohárral (nálunk egy egy emberre 1 dl rizst szoktam venni), picit sózod, teszel rá cukrot és ráöntesz 4-szeres mennyiségü tejet. KEvergetve felforralod és addig fözöd, amíg az összes tejet beszívja. Ha a netán még akkor sem kellöen puha, még egyszer annyi tejet (az én esetemben még 1 dl) adagolhatsz hozzá, mert a rizs minöségétöl, korától függöen nem mindig egyforma.
Ez nem igazán müködik így: " Ahány bögre rizs, annak kétszerese plusz egy bogre mennyiségű tej"
Ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy hány bögre rizzsel indítasz.
Az ugyanis teljesen egyértelmü, hogy egész más arányok jönnek ki 1 bögre rizs (2 +1 bögre tej) és 5 bögre rizs (5 +1 bögre tej) esetén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!