Huslevest hogyan? Dinszteltem hagymat ra a csirkemell sok zoldseg felontottem vizzel 30perc mulva krumpli es ujabb feloramulva kesz a csirkemell szaraz lett. Mikor kellett volna belerakjam, ti mikor szoktatok?
Tényleg komolyan kérdezem: hol olvastál ilyet, hogy húslevest úgy kell készíteni, hogy először megdinszteled a hagymát? Sima csirkemellből soha nem lesz igazi húslevesed amúgy sem.
Szerintem is kettőt lapoztál a szakácskönyvben.
Húsleves nagy vonalakban, mivel kérdezted: felteszed hideg vízben főni a csontos disznó, marha, vagy csirke- tyúkhúst. Ahogy kezd forrni, leszeded a tetejéről a habot. Amikor már nem habzik, bezöldségeled (ebbe sok zöldségféle belefér, akár egy szem burgonya is, fehérrépa, zeller, sárgarépa, karalábé, karfiol, bármi, ízlés kérdése), fűszerezed és kis lángon hagyod főni legalább másfél órát. Nagyjából ennyi a lényege. A te verziód nem húsleves.
Előző vagyok: 11-es válaszodra annyi, hogy a kisfiadnak veszel ki belőle (mellből), zöldségekkel együtt, a többit a családnak. (Ezt csak utólag olvastam, nem láttam, hogy te írtad, hogy a 8 hónaposnak (is) szánod).
A lényeg, hogy a húsleves úgy készül, ahogy írtuk többen is, dinsztelt hagyma nélkül.
9. Nem e
A klasszikus húslevesbe sosem teszünk krumplit, csak sárgarépát, zellert, gyökeret.
A tesódnak van igaza, de mindenki azt csinál, amit akar.
Anyukád hogy főzte?
Szerintem is sertésből a legjobb, én az orját szeretem a legjobban. Ha csirke, akkor szárny, nyak, aprólék.
A krumplit akkor ajánlják, ha véletlenül sós lesz a leves. Egyébként meg zavaros lehet, ha szétfő a krumpli.
A kérdező egyébként ragulevest csinált, az is finom, de nem húsleves.
Húslevesbe nem rakunk dinsztelt hagymát.
Legközelebb úgy főzd meg, ahogy a 12-es írta. Ha szeretitek benne a krumplit is, tegyél bele nyugodtan, el nem rontja.
A kisfiadnak a főtt cs.mellét: mivel eléggé szálkás, száraz hús, apróra darabolod, mégpedig a hús szálát keresztbe, kb. fél cm-es darabokra. Összetöröd a főtt zöldségekkel, akár még lehet bele a krumpliból is, és meglocsolod a húslevessel olyan pépesre, hogy a pici könnyen le tudja nyelni.
A saját részetekbe még egy kis apró szemű tésztát (eperlevél) vagy cérnametéltet főzzél, de ehhez végy ki egy külön kis lábasba 1-2 merőkanál levest, és a tésztát csak abba főzd meg, különben az összes levesed zavaros lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!