Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van fél kg túróm ami le fog...

Van fél kg túróm ami le fog járni. Mit készithetnénk belöle ami nem desszert de nem is túrógombóc vagy túros tészta?

Figyelt kérdés
Valami olyasmira gondoltam amit másodiknak leves után ehetünk.
2010. júl. 6. 10:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

túrós nokedli rakottasan szalonnával, tejföllel, esetleg egy kis sajttal. vagy csinálj másodiknak rakott vagy töltött sós palacsintát (én milánói alappal szoktam elkészíteni) és pár édes palacsintát is és azzal töltsd meg.

vagy kőrözöttet zsemlével. ilyesmiket találsz a mindmegette.hu, vagy recept lexikon.hu oldalakon.

2010. júl. 6. 10:11
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Spenótos-túrós lasagne ?? Nagyon finom tud lenni!!!

[link]

[link]

2010. júl. 6. 10:11
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon szeretem a körözöttet, paprikába töltve. Szerintem 2. félének is meg lehet enni:) Jó,mert hideg is, ilyenkor jólesik a melegbe.
2010. júl. 6. 10:15
 4/12 anonim ***** válasza:
Az előző válaszok is nagyon jók, talán még lehet: kapros-túrós gubát (olyan, mint a mákos guba, csak sós), spenótos-túrós rétest, esetleg szendvicsre zöldfűszeres tavaszi-nyári túrókrémet.
2010. júl. 6. 10:23
 5/12 anonim ***** válasza:

Stíriai metélt?

[link]

2010. júl. 6. 10:27
 6/12 anonim ***** válasza:

Házi sajtot.

Recept:

1 liter tej (bármilyen 1,5, 2,8 vagy 3,5%-ös) 0,5 kg túró,- összekeverjük és felforraljuk, leszűrjük, ( sűrű szűrön) csöpögtetjük.

Összekeverjük 6 dkg olvasztott vajjal, 1 tojással, 1 teás kanál szódabikarbónával és igény esetén a sóval és a fűszerekkel. Lassú tűzön 10 perc alatt kevergetve összefőzzük. Szilikon torta-formában hagyjuk hűlni. Minél tovább áll annál keményebb, sőt már másnap reszelhető állagú lesz. Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöldfűszerekkel.

Próbáld ki! Ha egyszer ezt megkóstolod soha nem fogsz boltból sajtot, vagyis sajtnak nevezett dolgot vásárolni.

2010. júl. 6. 10:28
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó: nem bántásból írom, de mióta rakunk a sajtba tojást, szódabikarbónát meg olvasztott vajat? Anyósomék kecskékkel foglalkoznak, kecskesajtot készítenek, és tudom hogyan készül. Feltesz forrni 10 liter tejet, aztán a megfelelő hőmérséklet elérése után tesz bele vagy ecetet, vagy pepszint, ettől kiválik a sajt a savóból. Ezt szűrővel kiszedi, fűszerezi, lecsepegteti a savóból, majd először kézzel, aztán préssel kipréseli. Aztán mehet a sós vízfürdőbe, és igény szerint füstölni. Ez sajt :)

Kérdező! Ajánlom, hogy próbáld ki a túrós pogácsát! Nagyon finom, puha, lágy lesz tőle a tésztája, 1 kiló liszthez fél kiló túró, 2 tojás, 1 nagy pohár tejföl, 1 kocka élesztő felfuttatva szükséges, és persze só ízlés szerint, meg én szoktam beletenni reszelt sajtot, meg a tetejére is. Nagyon finom, nem keményedik meg, napokig puha marad (már ha marad belőle). :)

2010. júl. 6. 12:10
 8/12 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. A sajthoz még kiegészíteném, hogy 10 liter tejből lesz 1 kilónyi sajt.
2010. júl. 6. 12:11
 9/12 anonim ***** válasza:

OFF!

10.28 vagyok

"Utolsó: nem bántásból írom, de mióta rakunk a sajtba tojást, szódabikarbónát meg olvasztott vajat?"

Ezt írja a recept és tényleg működik.

Nekem nincs se kecském, se tehenem, ráadásul panelban lakom. Biztosan jobb az általad leírt módszer, biztosan egészségesebb és finomabb a sajtod, de ahhoz természetes tej kell. Nekünk panellakóknak ez a "házisajt" maradt. :)

2010. júl. 6. 13:46
 10/12 anonim ***** válasza:
Mi is pont így jártunk,hogy ma jár le a túró.Anyuval túrós batyut csináltunk meg túrós kalácsot=) Húú nagyon jó lett=P
2010. júl. 6. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!