S. O. S. Nagyon finom tortarecept?
Egy nagyon jó barátomnak van a szülinapja ma, és készíteni akarok neki egy finom tortát. Küldenétek nekem tortarecepteket, olyat ami nem nagyon vajkrémes és nem tejszínhabos a teteje, mert ezeket nem szereti.
Köszi hogy segítetek, ja és olyan recepteket várok, amit el is készítettetek és sikerült is:)
az én anyám süti a legjobb tortát :D
hidd el tényleg mesés.
csinálsz egy piskóta alapot. megsütöd. ha megsütötted kettévágod vízszintesen. megkened vanilía puddinggal és banán karikákat teszel bene. ugyan ezt megcsinálod a tetejável. aztán az oldalát is bekened a puddinggal.
egyszerűen istebni :D
25 dkg cukrot 6 tojássárgájával és fél csomag vaníliás cukorral habosra kavarunk, majd 5 dkg reszelt csokoládét, 2 kávéskanál finomra őrölt szemeskávét, negyed csomag sütőport, 4 evőkanál lisztet, és legvégül a 6 tojásfehérjének a kemény habját adjuk hozzá. Vajazott, lisztezett formában közepes tűznél sütjük, amikor kihűlt, két lapra vágjuk.
Krém: 15 dkg porcukrot 3 tojássárgájával, 1 egész tojással, 1 csomag vaníliás cukorral és 2 dl tejjel állandó kavarás mellett sűrűre főzünk. Időközben hozzáadunk 2 evőkanál erős feketekávét és 5 dkg főzőcsokoládét. Amikor kihűlt, a krémhez keverünk 20 dkg vajat. Ezzel a krémmel töltjük és vonjuk be a tortát.
Nos, ez lenne a recept. A krémen nem nagyon érződik a vaj.
Hello!Ehhez a krémhez bármilyen piskótát csinálhatsz, nagyon finom!
2 tojás
20 dkg étcsoki
10 dkg vaj
6 evőkanál cukor
Fél narancs reszelt héja
Kettéválasztjuk a 2 tojást.
Az étcsokit megolvasztjuk vajjal vízfürdőben, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a cukrot, a narancshéj második felét és a tojássárgáját. Simára keverjük, majd hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét.
Az így készült csokikrémet a hűtőbe tesszük egy félórára.
Szia! :)
Lehet hogy már lekéstem hogy elkészítsem de itt egy recept amit az anyukám szokott csinálni karácsonykor és egyéb alkalmakra.
Recept : Mákos-mandulás torta (nagyon finom :$)
1 csésze (200 ml) kristálycukor
3 db tojássárgája
5 db tojásfehérje
3 evőkanál hideg víz
1 csésze darálatlan mák
1 csésze rétesliszt
1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
2 db tojássárgája
1,5 csomag vaníliás pudingpor
500 ml tej
250 g vaj
1 csomag vaníliás cukor
100 g porcukor
A süti tetejére:
300 g finomra vágott mandula (minden boltban van.)
50 g vaj
1/2 csésze (100 ml) kristálycukor
1. Lépés : Tésztasütő
A tojássárgákat keverd ki a cukor felével.
Adj hozzá 3 evőkanál vizet.
A tojásfehérjét a többi cukorral verd habbá.
Vegyítsd össze a mákot,a lisztet,a sütőport és a tojásos alapokat majd tepsiben süsd meg a tésztát.
2. Lépés : Édesen krémes
A vajat keverd ki a 2 tojássárgájával,a por-és vaníliás cukorral.
Add hozzá a kihűlt porból főzött pudingot,és keverd krémmé.
A tésztát vágd három lappá,csepegtesd meg rummal,és rétegezve kend rá a krémet.
3. Lépés: Így díszítsd!
A megtísztított és feldarabolt mandulát pirítsd meg 50 g vajon.
Adjál hozzá 100 g kristálycukrot,és keverd addig míg a cukor karamellizálódik és darabos masszává válik.
Ezzel szórd meg a torta tetejét.
Lehet procedúrásnak tűnik de nagyon fincsi.
Boldog születésnapot a barátodnak! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!