Mit csináljak a csirkéből?
Van egy fagyasztott csirkém, de egyedül vagyok rá. Körülbelül 1,5 kg-os csirke.
Mit vagy miket készíthetek belőle? Mert ugye vissza fagyasztani már nem lehet, ennyi hus nekem viszont sok.
Az aprólékából ( nyak, farhát, belsőségek, szárnyvég) levest.
A combból, csirkeszárnyból pörköltet, rizses húst,
A csirkemellből felszeletelve rántott húst, Dubari szeletet.
Levest nem főznék, a csontos részekhez még a szárnyát is, és azokból főzném a pörköltet.
A combját és a mellehúsát vagy sütve/rántva, vagy:
leszedni a csontról a húst, csíkokra vágva hirtelen átsütni, egy gombás-tejfölös mártással, vagy lecsó-alapban átforralni és valami köret mellé: rizs, krumpli, akármi.
A megfőzött pörkölt mehet vissza a fagyasztóba, több adagra osztva, legközelebb csak annyit kell kiolvasztani, ami el is fogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!