Csirkemellből mit szoktatok készíteni?
Én rántott húst (cordon bleu), újházi levest, roston csirkét. Mást nem.
Nézegettem a recepteket, de egyik sem fogott meg. Mindig sertés hús volt zömmel az asztalon. Nagyiék sokat vágtak malacot, mindig volt bőven hús. Csirkéje is volt, de abból csak levest, tepsis csirkét és pörköltöt készített és azt nem vágott minden héten. Jó malacot sem, de az volt a fagyon. 😁
Bármit.
Brassóit, darálva rakottasokat, bakonyit (tejfölös-gombás),... stb
Mindenre jó, amire a sertés is jó, az már más kérdés, hogy nem azt az ízt fogod kapni. De ha te a csirkemellhez ragaszkodsz, akkor a sertésreceptekből is válogathatsz, ötletnyerésnek.
Nagyon finom és egyszerű: a csirkemellet tekerd baconbe és úgy süsd meg sütőben. Lehet belőle bármilyen rakott ételt készíteni zöldségekkel és valami szósszal.
A legegyszerűbb: tejfölt sózol, borsozol, fokhagymát reszelsz bele. Pici tejszínt is tehetsz bele ha szeretnél,vagy egy nyers tojást is elkeverhetsz benne. Ezt a csirkére öntöd, megszórod sajttal és megsütöd sütőben.
Ugyanezt lehet sajtszósszal is, az simán tésztához is finom.
Csinálhatsz édes-savanyú csirkét, az is szószos.
Kipróbálhatod a kínai szezámmagos csirkét is, az is isteni.
Igazából bármit lehet belőle készíteni, végtelen variációban.
Rakott, gyros, tejfölös-majorannás, hawaii, pizza, gombás-joghurtos, göngyölt, marokkói csirke, kijevi, rántott, cordon bleu (még akkor is, ha ezért lepontoznak a trollok), mustáros-mézes pácban nagyon finom grillezve.
Ha meg elfogyok ötletből felmegyek a nosaltyra: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!