Húsleveshez a húst előbb olvasszam ki, vagy ha felteszem főni úgyis kiolvad és úgyis jó lesz?
Én mindig kiolvasztom és átmosom a húst. Nem bírom azt az ízt, amit kienged magából a fagyasztott hús főzés közben, főleg ha már egy ideje a fagyóban tartózkodott. Így az ételeknek, legyen az leves vagy pöri lesz egy kellemetlen mellékíze. Ezért se bírom sok háztartásban megenni az ilyen ételeket. Aki finnyás rá, az észre fogja venni.
Bár annyit még hozzáteszek, hogy függ az eltevés módjától. A vákuumos csomagolással eltett húsok/zöldségek/gyümölcsök sokkal tovább állnak el.
"Nem bírom azt az ízt, amit kienged magából a fagyasztott hús főzés közben, főleg ha már egy ideje a fagyóban tartózkodott. "
HA neked ilyen történik, akkor nagyon rossz módszerrel fagyasztasz le élelmiszereket, rosszul csomagolod vagy nem tiszta a fagyasztód!
NEkem sosincs semmiféle szokatlan/kellemetlen szaga vagy íze a fagyasztott ételeknek, szóval a probléma a te módszered!
Lassan 20 éve főzök, nekem eddig még nem engedett mellékízt ki egyfajta hús sem, pedig vad is van megint itthon dögivel, a csalàdom is él, mérgezést se kaptak még, szóval valami a fagyasztóddal van...
Kérdező, én mindent lemosva fagyasztok, így nem szoktam kiengedni.
Leírtam a saját véleményemet. Te is. Oké. Erre neki állsz kötekedni, holott indoklást is adtam (vákuum-os rész). Gyk ismét hozza a formáját 👏👏👏
Tölts meg egy műanyag poharat vízzel fedd le, vagy vákuumoz le vizet, rakd bele abba a tiszta fagyasztódba. Pár nap múlva vedd ki, és kóstold meg. Ezzel tudom csak szemléltetni a dolgot. Persze a húsnak a víztartalma más, de a szerkezetét akkor is befolyásolják a jégkristályok, és ahogy meleg éri őket, az onnan "kifolyik". A levesnél általában csak a disznónál (főleg csontoknál) szokták az előfőzést kiönteni, és utána friss vizet tenni. (Bár ez nem a fagyasztó miatt van, hanem, hogy szép gyöngyöző legyen a leves, és ne tocsogjon a zsírban...)
De mégegyszer hozzáteszem: aki hozzászokott vagy világ életében fagyott kajákkal dolgozik, az vélhetőleg fel sem ismeri azt a mellékízt. De amúgy ez a hűtőre is ugyanúgy vonatkozik, nem csak tisztaság kérdése, hanem a benne tárolt ételeké is, és a hőfok sem mindegy.
Nekem a fagysztott vízzel sincs semmi bajom, nincs semmi különbség.
Emellett nem CSAK fagyasztott élelmiszereket használok, van egy nagyon finnyás férjem, de ö sem vesz észre különbséget - szóval a hiba nálad van,nem a fagyasztás tényében!
"Leírtam a saját véleményemet"
Az a baj, hogy véleményként olyasmit írtál, ahol a hiba a fagyasztódban vagy a fagyasztási módszeredben keresendő, vagyis pont nem használható véleményként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!