Élesztő helyett szódabikarbóna?
Figyelt kérdés
Hali :)
Szóval mostanában bagettet szeretnék kipróbàlni, de a család nem szokott venni élesztő (anya) és, ha szódabikarbónával próbálnám ki , akkor mennyi élesztő helyett mennyi szódabikarbónát rakjak?
2019. márc. 25. 20:16
1/5 anonim válasza:
Hali :)
Isten őrizz. Pindur-pandurokat akarsz kikeverni?
2/5 anonim válasza:
A neten nézegettem recepteket, hát a legtöbben a szódabikarbóna mellett élesztő is van.
Én élesztővel csinálnám. Nem nehéz elmenni a boltba, vagy anyukádat megkérni.
3/5 anonim válasza:
Az élesztő nem szódabikarbóna és nem is sütőpor. Az élesztőnek időre van szüksége, hogy elszaporodjon a tésztában és megkelessze. A sütőpor vízzel érintkezve gázt fejleszt és ez fújja fel a tésztát. Rövid idő alatt hat, de elég hamar el is veszti a hatását, mert kimegy a levegő a tésztából. A szódabikarbóna ugyanezen az elven lazítja a tésztát, de az egyik nátrium-karbonát, a másik nátrium-bikarbonát. Picit más ízélményt ad. Lehet sütni sütőporos bagettet vagy ahhoz hasonlót, de ahhoz keress megfelelő receptet.
4/5 anonim válasza:
Hű, aztán nagyon nehéz ám lemenni a boltba, megkeresni a hűtőpultot, levenni a polcról az élesztőt és kifizetni érte a 60 forintot....
5/5 anonim válasza:
A szódabikarbóna csak akkor fejti ki a hatását , ha valamilyen savas hozzávaló is van a tésztában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!