Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A paradicsomlevesbe miért...

A paradicsomlevesbe miért betűtésztát szoktak tenni?

Figyelt kérdés

2019. márc. 22. 19:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
87%
A mi családunkban tilos volt a betütészta mert apám véleménye szerint evéskor nem olvasunk.
2019. márc. 22. 22:21
 12/19 anonim ***** válasza:
84%

Ez jó kérdés... én is a megszokásra tippelek, nagyon sok iskolai menzán azzal adják, így szoktuk meg. Mint ahogy a halászlé is gyufatésztával jó, csigatésztával és hasonlókkal meg nem enném :)

Amúgy a munkahelyi menzán a paradicsom levest kiskagyló tésztával adják. Már megszoktam, bár eleinte fura volt.

2019. márc. 22. 22:22
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Mivel ez egy teljesen homogén leves, egyszerűen jól mutat benne a betűtészta.
2019. márc. 22. 22:54
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom úgy szokták meg az emberek.. Menzák stb. miatt.

Anyukám rizzsel készíti (úgy nem szeretem) én csigatésztával vagy cérnametélttel szoktam.

2019. márc. 22. 23:38
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mert a piros szín miatt jobban látszanak a betűk a kanálban, én húslevesnél nehezebben tudnám kivenni a betűket. :D
2019. márc. 22. 23:56
 16/19 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem is a menza miatt. :D

Mi tarhonyával esszük, és ez az egyetlen dolog, amiben el tudom viselni a tarhonyát, sőt, egyenesen fura lenne mással.

Amúgy kicsit off, de Ti édesen vagy inkább savanyún szeretitek? Én csak savanyún. :)

2019. márc. 23. 01:24
 17/19 anonim ***** válasza:
34%
A paradicsomleves feltalálói bibliofil emberek voltak. Étkezés közben is az olvasmányélményeiken járt az eszük. Így született meg a betűtészta! Azután már csak a megfelelő hátteret kellett megtalálni a nyomdaipar és a gasztronómia szerelemgyerekének. A hurka ugye szóba se jöhetett a nem megfelelő jel-zaj arány miatt, így esett a választásuk a paradicsomlevesre.
2019. márc. 23. 12:09
 18/19 Noblesse Oblige ***** válasza:
77%

Én csak menzán találkoztam betűtésztával. Ahány háznál sikerült ennem annyiféle megoldás volt rá. Valahogy pl sós a leves, valahol ecetes. Volt már feltét rizzsel, tarhonyával, húsgombócokkal, csigatésztával, eperlevéllel, reszelt sajttal... Még 2 helyen nem ettem ugyanúgy.

Nekem a kedvencem az édes alapú reszelt sajttal.

2019. márc. 23. 13:52
 19/19 anonim ***** válasza:
Így tanították a gyerekeket olvasni. Csak az ehette meg a levest, aki el tudta olvasni.
2021. jan. 23. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!