Miért jó így főzni?
Figyelt kérdés
Hallottam és láttam már olyat, hogy például húsleves főzésénél szöget raknak bele, míg meg nem fő.
Ez miért jó? Ha szög van az ételben, miért fő meg elméletileg hamarabb?
Előre is köszönöm!
2019. márc. 20. 13:59
1/10 anonim válasza:
Nem minden fajta szög felel meg erre a célra, a derékszög a legjobb!
2/10 anonim válasza:
Szerintem állj le a magyarnépmesékkel...
4/10 anonim válasza:
Kőlevesről már hallottam.
5/10 Mansour válasza:
Szerintem is a vashiány kezelésére csináltak ilyet régebben.
6/10 hollófernyiges válasza:
"a derékszög a legjobb!"
Az pont nem jó, mert 90 fokon tartja a levest és nem fog felforrni.
7/10 anonim válasza:
Nos, nagyanyám tett szöget, de nem a levesbe, hanem a hús mellé, ha az nem akart megpuhulni.
Hogy használt-e vagy nem, azt nem tudom, de ő esküdött rá. Volt is mindig a fiókjában 5-6 darab szép, kifényesített százas szöge erre a célra.
8/10 anonim válasza:
Én a gyufaszálas trükköt ismerem a tojásfőzéshez. Állítólag nem fut ki a tojás, ha megreped a héja. Tényleg nem futott ki.
9/10 anonim válasza:
Gondolom, valamikor régen valaki azt mondta, hogy ha vasszöget vasszög, rakunk a hús mellé, ATTÓL puhább lesz a hús. Mármint hogy a vasszög keményebb lesz, mint a hús. Biztosan volt, aki nem értette a viccet, komolyan vette, és továbbadta a gyerekének. Főzni a nők főztek régen, ők pedig nem a fizika atyamesterei.
10/10 anonim válasza:
*ha vasszöget rakunk a hús mellé,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!