Ki mit főz borjú/marha húsból?
Ahogy előttem is írták, nem mindegy, milyen részeket kaptál.
Pörköltöt sem lehet akármiből csinálni.
Ha nagyon rágós a hús, legjobb a húsleves, és a húst később megdarálhatod valami más ételnek.
De ha pl. lábszárvégét kaptál, abból sok mindent lehet készíteni. Abból legegyszerűbb a sülthús, de vigyázni kell a készítésénél.
A borjúhúsnál is attól függ, melyik részét akarod felhasználni.
Mivel írod, hogy eddig nem igazán főztél marhából, és azt is, hogy nem ez a fő kérdésed, de mégis azt írom, hogy marhahúsból még mindig a pörkölt a favorit nálunk. Ha idősebb a marha, vagyis nem borjú, akkor se rántottnak, se szeletelve sültnek nem túl jó. Ha leírod, milyen részről kérdezel, akkor talán. De amúgy más módon elkészítve, ha csak nem valami szaftos sültet készítesz, akkor olyan, mint a cipőtalp.
Bár most nézem, borjú/marhát írtál. Melyik?
Marhaszegyből és oldalasból szoktam a húslevest főzni.
A marhaszegy és a lábszár jó pörköltnek, a tokányt és gulyást is ebből készítem.
A fartőből vadast vagy más mártásos fogást főzök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!