Ismeritek a belga gofri sütés titkát, ami tényleg jó recept?
Nagy szomorúságomra belga gofri sütőt vettem, mert azt hittem, milyen jó már, hogy ilyen vastag.
De az igazság, hogy ezzel nem működnek a hagyományos gofri receptek, fel se jön olyan magasra. Az én sütőm 2 cm magas!! gofrit süt. Ehhez kellene recept.
De ízre is tök mások a boltiak. Vagy amit szállodában ettem.
Tudja valaki mi az a mű összetevő, amitől olyan amilyen a bolti?
Direkt kimásoltam, hogy meglegyen, és hogy a többiek is értsék. Az angol-németből kb. összeraktam, de örömteli hír, hogy ennyire szépen fordít a google. Köszi, ezután több receptet is fogok olvasni, ha már abban a régióban van hagyománya.
Például az sem mindegy, hogy egy magyar család nem biztos, hogy megengedhet magának ennyi teavajat vásárolni, amennyi gofrival az egész család jól lakik.
Nyilván az olaj van szinte az összes magyar receptben.
Mivel a sütés az kémia, egyértelmű, hogy nagyon nem mindegy mi kerül pontosan a gofriba, milyen arányban és az milyen hőmérsékletű, akárhogyan is, a kenyérsütés is egy tudomány és ilyeneken múlik.
Azért ennyire égető probléma, mert az Aldiban megvettem a téglalap alakú normál magas rácsozatút, azzal még elvagyok.
De tavaly megjelent a gömb alakú sütő, kör alakú gofrit készít és brutál magas min. 2 cm magas rácsozattal.
És akárhogy erőlködtem, ehhez már nem jók a sima receptek, ezért vissza akartam vinni a boltba,mert különben nagyon is drága volt és hogy nem vált be, csak így kicsit problémáznak, mert nem műszaki hibája van, hanem "nem vált be".
A sütőt őszintén meg szeretném tartani, de nagyon szükségem lenne egy hozzáillő receptre.
Nálam a natúr tészta így néz ki:
25 dkg liszt, 4 db tojás, 2,5 dl tej, 12 dkg margarin, 1 ek cukor, fél csomag sütőpor, 1 pici só, vaníliás cukor és fahéj ízlés szerint (én két csomag vanilincukrot szoktam beletenni, ha simán tejszínhabosan vagy gyümölcsösen esszük, ha megrakod mindenfélével, ez sok lesz).
A tojásfehérjén kívül mindent összekutyu (margarin olvasztva), a fehérjét keményre kell verni, majd beleforgatni a masszába.
Ez a lapos gofrisütőből konkrétan kimászik, annyira megemelkedik, az esetedben beletenném az egész sütőport, annyit változtatnék. A keményre vert hab a másik kulcs.
Örülök, hogy mást is érdekel, őszintén megmondom, mindennapi olcsó édességet keresek és a palacsinta sütés számomra jobban elkoszolja a konyhát, 2 napig olaj szag van, én is mehetek hajat mosni, ruhacsere és a végén 10 perc alatt elfogy mert úgymond túl vékony a tészta, nem laktató és töltelék ide vagy oda, nem a lekvárt akarom enni meg a kakaót mert uncsi.
Illetve nem mindegy, hogy a gofri sütőt magára lehet hagyni percekig és addig halad az ember a többi dolgával.
Ezért ízletes gofri tészta keresésben vagyok és remélem beválnak az eddig megbeszéltek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!