Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudnátok nekem mondani ilyen...

Tudnátok nekem mondani ilyen ételeket?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tudnátok nekem írni olyan ételeket,amelyekben sok a zöldség,nincs benne hús,sajt lehet benne(nem feltétlen),nem kell olajban sütni,hanem inkább tepsiben ? :)


2019. febr. 3. 19:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Rakott krumpli kolbász nélkül, tepsis krumpli elhabart tojással leöntve,sajttal megszórva,karfiol, brokkoli vagy karalábé sajtszósszal leöntve, sütőben megsütve, tészta sajtszósszal sütőben megsütve. Most csak ennyi jut eszembe.
2019. febr. 3. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2019. febr. 3. 19:33
 3/9 anonim ***** válasza:
95%

Szia!


Például köles vagy quinoa felhasználásával készíthetsz egytálételt. Én ilyesmit tűzhelyen szoktam főzni, kihagyhatod teljesen az olajat, ha ez szempont.

Felkarikázott répát pici olajon vagy csak pici vízben felhevítek, adok hozzá sót, natúr ételízesítőt. Utána hozzáadom a quinoát és a vizet, és a rövidebb főzési idejű zöldség(ek)et, például borsót, cukkinit, vagy zellerszárat, kinek mi szimpatikus. Ezután kb. 10 percig kell még főzni, majd fedő alatt párolni.

2019. febr. 3. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim válasza:
93%
[link] oldalt a szűrőknél szűkítheted a recepteket:)
2019. febr. 3. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!
2019. febr. 3. 20:43
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Töltött cékla


Hozzávalók:

4 nagyobb cékla

1 fej hagyma

1 alma

2 dl tejföl

2 gerezd fokhagyma

bors

kevés reszelt trappista sajt

Elkészítés: A céklákat mosd meg jó alaposan, majd főzd őket félkészre, hűtsd ki.


Ezalatt a hagymát és az almát pucold és darabold kis méretű kockákra, a fokhagymát is pucold meg.


A hagymát egy nagyon kevés olajon, lassú tűzön párold meg, majd amikor a hagyma megpárolódott, rakd hozzá az almát és az átnyomott fokhagymát, sót, borsot, és párold össze őket. Amikor már minden puha, add hozzá a tejfölt, kevergetve 1-2 percig még főzd össze az ízeket.


Ezután a kihűlt céklát vágd félbe, a belsejét egy kanállal szedd ki úgy, hogy maradjon is benne. A kiszedett céklát botturmix-szal pépesítsd, és add a hagymás-tejfölös töltelékhez. Ezt újra pár percig közepes lángon főzd össze, csak annyira, hogy az ízek átjárják egymást.


A kivájt céklákat tedd tűzálló tálba, kanalazd bele a tölteléket, és fél órára tedd 200 fokos sütőbe. 1/4 óra múlva a reszelt trappista sajtot is tedd a tetejére.

2019. febr. 3. 22:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Rakott zöldségek


Hozzávalók: 4 személyre

1,5 kg zöldség (sárgarépa, karfiol, kelbimbó, brokkoli)

10 dkg reszelt sajt

450 g tejföl

2 tojás

1 csokor petrezselyemzöld

2 kávéskanál só

1/4 kávéskanál őrölt bors

1 csipetnyi reszelt szerecsendió

a főzővízbe: só, őrölt bors

a tálaláshoz: tejföl

Elkészítés

A megtisztított, feldarabolt zöldségeket keménységüktől függően öt-tíz percre forrásban levő, sós, borsos vízbe dobjuk, majd leszűrjük. (Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük szét!)


A tejfölt összekeverjük a tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, a sóval, a borssal,

a szerecsendióval és a sajttal. (Ha nagyon sós a sajt, kevesebb sót használunk.)


Ezután a zöldséget tűzálló tálba rendezzük, majd meglocsoljuk a tejfölös keverékkel

úgy, hogy mindenütt befedje; kicsit megrázzuk, hogy az aljára is lefolyjon a mártás.


180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá.

2019. febr. 3. 23:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Édesburgonyás lencsefőzelék


Hozzávalók:

1 kisebb édesburgonya

1 vöröshagyma

2 sárgarépa

1 petrezselyemgyökér

1 zellerszál

1,5 bögre barna lencse

1 kis sűrített paradicsomkonzerv

0,5 tk. kömény

0,5 tk. kurkuma

0,5 tk. curry

2 babérlevél

fél citrom leve és héja

ízlés szerint só, bors

1 ek. olaj


Elkészítés:

Pucoljuk meg, majd apró kockákra vágjuk fel a vöröshagymát, a répát, a petrezsemgyökeret, a zellerszárat és az édesburgonyát. ' evőkanálnyi olajon futtassuk meg az apróra vágott hagymát, majd alacsony lángon adjuk hozzá a zöldségeket, és pár percig dinszteljük őket. Adjuk hozzá a lencsét, 7 dl vizet és 2 babérlevelet. Forraljuk fel, majd közepes lángon főzzük 20 percig. Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet és a többi fűszert is - kivéve a citromot. Még 10 percig főzzük a főzeléket, a vizet, ha szükséges, pótoljuk. Amikor már minden jól megpuhult, botmixerrel kicsit pépesítsük, de nem kell teljesen. Végül facsarjuk bele a fél citrom levét, és szórjunk bele kevés citromhéjat is, ez teszi pikánssá és utánozhatatlanul egyedivé az ízét!

2019. febr. 3. 23:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2019. febr. 5. 07:16

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!