2 személyre mennyi rizst fözzek ki? És hogy kezdjem?
Figyelt kérdés
2008. nov. 8. 15:33
1/7 anonim válasza:
2-3 dl-es pohár mennyiségű rizs.
Egy fazékba kevés olajat teszel és belerakod a rizst. Amikor üveges akkor rá lehet tenni dupla annyi FORRÓ vizet mint amennyi a rizs volt. Amint ráöntötted le kell venni a lángot tartalékra. Bele lehet tenni vegetát egy keveset + egy megpucolt vöröshagymát kettévágva. Fedőt rá és néha megkeverni.
Ha kevés lenne a víz, akkor ismét egy kicsit lehet forralni és ráönteni.
2/7 anonim válasza:
Javítom: Amikor üveges lesz miközben pirítod (nem barna), akkor jön a többi. Ezt lehet teljes lángon.
3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a gyors választ!!!!!!!!!!!!!
2008. nov. 8. 15:40
4/7 anonim válasza:
Én úgy szoktam , hogy pici olajon kevergetve felhevítem a rizst , aztán teszek bele sót (nehogy elfelejtsem) aztán felöntöm dupla annyi forró vizzel(vagy huslevessel , ami lehet kockából is) aztán rá a fedőt , ha hallom hogy bugyog (emelgeti a fedőt) akkor beteszem a bemelegített sütőbe ,10 perc múlva megnézem , ha még nem puha akkor teszek hozzá vizet , átkeverem és megvárom míg magába szívja.Ha kihült a rizs , mondjuk másnap melehíteni akarom akkor beteszem egy jénaiba aminek van teteje is öntök egy korty vizet alá lefedem és megmelegíytem a mikróba ,olyan lesz mint amit akkor főztél .
5/7 anonim válasza:
Vigyázz, mert van olyan rizs, amit ha szó szerint főzöl percekig, akkor ragacsos lesz. Az ilyet úgy kell készíteni, hogy mindössze 1 percig főzöd, majd fedő alatt megvárod, hogy megpuhuljon (ez is csak néhány perc), majd hideg vízzel leöblíted, leszűröd.
6/7 anonim válasza:
feldobhatod a rizst, ha egy fél pohár fagyasztott zöldségkeveréket teszel bele ugyanakkor, mikor a vizet is beleteszed
7/7 anonim válasza:
Én is hasonlóan készítem, mint ahogy az előttem lévők is leírták, csak én, amikor már majdnem jó a rizs (megkóstolod és még picit keménynek érzed), elzárom a lángot alatta és egy vizes törlővel letakarom a fedőjét. Így hagyom kb. 10 percig és puha lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!